Over André Post

De tenor André Post studeerde aan het conservatorium van Zwolle bij Felix Schooneboom en later aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Diane Forlano en Rita Dams, waarna hij zijn studie vervolgde aan het Internationaal Opera Centrum te Amsterdam o.l.v. Hans Nieuwenhuis en Winfried Maczewski. Hij volgde lessen bij Charlotte Margiono en wordt momenteel gecoached door  Dunja Vejzovic in Stuttgart.

André Post begon zijn, nog jonge, carriere met ondermee de rol van Bajazet in Händels Tamerlano met het Utrechts Barok Consort o.l.v. Jos van Veldhoven: de rol van Vogelsang in Der Schauspieldirektor met het Nederlands Kamerorkest o.l.v. Philip Entremont tijdens de Uitmarkt in 1999 (TV registratie), de rol van Male Chorus in Brittens The Rape of Lucretia o.l.v. Richard Bradshaw, Don José in Peter Brooks La Tragédie de Carmen in een regie van Pierre Audi, en Reinbert de Leeuw, tijdens het Holland Festival, Thibault in Les vespres Siciliennes van G. Verdi in de NPS matinee o.l.v. Paolo Olmi en de titelrol in Gounod’s Faust te Heerlen. Flaminio in L’Amore dei Tre Re van Montemezzi o.l.v. Giuliano Carella in de NPS matinee en de wereldpremiere van Songs of Oblivion van Jeppe Moulijn. Onder leiding van Jurjen Hempel zong hij Charles Lindberg in Der Lindbergflug van Kurt Weil. Tevens maakte hij meerdere tournees door Duitsland met Opera- en Operette-repertoire.

Op het gebied van oratorium soleerde hij in de de Matthäus Passion van Bach met o.a.: het Münchner mottettenchor o.l.v. Heiko Siemens, met het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Hans Christoph Rademann en later met Daniel Reuss. Tevens met het Limburgs Symphonie Orkest o.l.v. Ed Spanjaard en met het Residentie Orkest o.l.v. Jos Vermunt. Hij vertolkte het Requiem van Schumann met het Residentie Orkest o.l.v. Jaap van Zweden en Bachs Jagdcantate met het Combattimento Consort o.l.v. Jan-Willem de Vriend en het Verdi Requiem met Holland Symfonia o.l.v. Ed Spanjaard. Zijn repertoire omvat o.a. ook Haydns Die Jahreszeiten en Die Schöpfung, de Messa di Gloria van Puccini Mahlers das Lied von der Erde (Schönberg Fassung).

In oktober 2007 werd André Post uitgenodigd door het Istituto di Cultura om zijn bijdrage te leveren aan het Pavarotti memorial Event in de Oude Kerk te Amsterdam. Dit Event werd op 90 verschillende plaatsen op de wereld gehouden ter nagedachtenis aan de tenor Luciano Pavarotti.

Recent zong hij met het  Camerata KCO (musici uit het Concertgebouworkest) in Rome, Turijn en Parijs Mahler’s Lied von der Erde. Tevens werkte hij mee aan de wereld premiere  in Utrecht van “the idea of peace” van Adrian Willems. Hij werkte mee aan diverse concerten waaronder de 9e symfonie van Beethoven met het Orkest van de 18e eeuw onder leiding van Frans Brüggen. Verder was hij te horen in de “Feestcantate” van Nicolai met het Orkest van het Oosten o.l.v. Jos Vermunt. Bij ditzelfde laatstgenoemde orkest zal hij binnenkort te horen zijn in het “Te Deum” van Berlioz.