Over Andreas Post

De tenor Andreas Post kreeg zijn eerste zangonderricht bij Alastair Thompson en studeerde in de zangklas van Prof. Ks. Soto Papulkas aan de Folkwang-Hochschule in Essen. De in Arnsberg geboren Andreas studeerde vervolgens schoolmuziek, veranderde echter in de richting van muziektheater/zang en behaalde zijn concertexamen met cum laude. Met Prof. Normen Shetler werkte hij aan vragen bij de liedinterpretatie. 1996/1997 ontving hij een beurs van het Schubert-Gesellschaft in Duisburg. In 1998 ontving hij de tweede prijs bij het elfde internationale Bach-concours in Leipzig evenals een bijzondere prijs van de MDR.

Zijn internationale werkzaamheden voeren hem regelmatig naar festivals zoals de Telemanndagen Magdeburg, de Musikfestspielen Dresden, de Tagen alter Musik Regensburg, de Händelfestspielen Halle en het festival van Vlaanderen in Brugge. Hij zong onder verschillende dirigenten zoals Ludger Rémy, Andreas Spering, Jan Willem de Vriend, Jos van Veldhoven, Philippe Herreweghe, Hermann Max, Peter Neumann, Christoph Schoener en Thomas Neuhoff. Hij trad o.a. op met het Collegium Vocale Gent, de Regensburger Domspatzen, de Nederlandse Bachvereniging, La Banda Augsburg, La Ciaccona München, de Hannoverschen Hofkapelle, Musica Alta Ripa, het Telemannischen Collegium Michaelstein, Combattimento Consort Amsterdam, het Göttinger Symphonie Orkest, de Essener Symphoniker, Wuppertaler Symphoniker, Düsseldorfer Symphoniker, de Carl-Philip-Emmanuel-Bach-Akademie Hamburg en de Rheinische Kantorei Dormagen en het Keuls Kamerkoor.

In de opera was Andreas Post te horen als Tamino/Die Zauberflöte van W.A. Mozart, Alfred in Johann Strauss’ Die Fledermaus, Macheath in Brittens The Beggar’s Opera, Samson in een enscenering van het gelijknamige oratorium van G.F. Händel, Astromonte in de herontdekte opera Der Stein der Weisen, waaraan W.A. Mozart o.a. ook componeerde, als Palemone in Schuters opera Amor e Psiche en als laatste was hij in 2006 als Pedrillo / in Mozarts Die Entführung aus dem Serail (coproductie van het Göttinger Symfonie Orkest met het Duitse theater Göttingen) te horen. Voor de heropname van die Entführung aus dem Serail in november 2007 werd hij opnieuw uitgenodigd.

Andreas Post houdt zich sinds 1995 intensief bezig met de liedkunst. In het kader van deze samenwerking zijn in 2002 en 2003 twee solo-CD’s van deze beide kunstenaars verschenen.
De veelzijdigheid en het uitgebreide repertoire van Andreas Post zijn op talrijke CD- en radio-opnamen vastgelegd.