Anne-Marieke Evers

Contact opnemen

Over Anne-Marieke Evers

De mezzosopraan Anne-Marieke Evers studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Kevin Smith. Zij specialiseerde zich in muziek uit de Middeleeuwen en Renaissance aan de Schola Cantorum Basiliensis te Basel (Zwitserland). Vervolgens werd zij gecoached door Mariette Witteveen (Nederland) en Elizabeth Daniels (USA).

In Basel richtte zij samen met blokfluitiste Anita Orme Della-Marta het ensemble Grand Desir op, dat zich richt op laat-middeleeuwse en hedendaagse muziek. Het ensemble debuteerde in het Oude Muziek Festival Utrecht. Zij traden op in het Concertgebouw, en ontvingen uitnodigingen in Zwitserland en bij het Spring Early Music Festival in Melbourne.

In juli 2009 won Grand Desir de publieksprijs in The York Early Music Festival Competition (UK). Later dat jaar kwam hun eerste CD uit: Danse et Chanson en speelden zij een concertserie in het Netwerk Oude Muziek.

Anne-Marieke is een veelgevraagd soliste voor het oratorium repertoire; Bach’s Passionen en Magnificat, werken van C.P.E. Bach, Saint-Saens, Vivaldi, Mozart, Mendelssohn en Strawinsky.

Haar stem wordt vaak omschreven als warm en helder.

Zij vertolkte o.a. de rol van Dido in Dido and Aeneas van Purcell en La Tasse Chinoise in L’Enfant et les sortileges van Ravel.  Ook heeft Anne-Marieke een veelomvattend liedrepertoire, inclusief moderne componisten als Poulenc (o.a. Le Travail du Peintre), Berio (Sequenza III) en Schoenberg (Pierrot Lunaire).

In de VS trad zij solistisch op met de Washington Bach Consort (o.l.v. J. Reilly Lewis), Bach Sinfonia (o.l.v. Daniel Abraham). In 2010 verscheen een CD met alle Motetten van J.S. Bach door Bach Sinfonia met Anne-Marieke als alt solist. Zij soleerde in the Washington National Cathedral een solo uitvoering van Bach’s Matthäus Passion met 10 zangers o.l.v. Michael Mc Carthy.

In opdracht van de National Gallery of Art (Washington DC) schreef zij een kinderconcert bij de expositie City Scapes – Nederlandse steden in de 17e eeuw. Op verzoek ontwierp en zong zij nogmaals een familie concert voor de expositie rond werken van Gabriel Metsu m.m.v. Texas Children’s Choir met repertoire uit de Nederlandse 17e eeuw.

In 2016 debuteerde zij bij het Jerusalem Baroque Orchestra (David Shemer, artistiek leider) in een Matthäus Passion in Jeruzalem door 8 zangers met Joshua Rifkin als dirigent.

Ook zong zij de rol van Arioco in de wereldpremière van het complete oratorium Nabucco van Michelangelo Falvetti met the Phoenix Ensemble o.l.v. Myrna Herzog in het Abu Gosh Festival (IL) in 2016. In datzelfde jaar zong zij de altsolo’s van het Weihnachts Oratorium in Bethlehem.

 

Foto's