Charlotte Houberg

Contact opnemen

over Charlotte Houberg

Sopraan Charlotte Houberg heeft haar conservatoriumstudie in Den Haag CUM LAUDE afgesloten. In 2016 maakte ze haar debuut bij de Nationale Opera & Ballet als 1e Heks bij de première van The Theater of the World – Louis Andriessen, o.l.v. Reinbert de Leeuw met het ASKO|Schönberg ensemble, die in Los Angeles (Walt Disney Concert Hall) en Carré Amsterdam werd opgevoerd.
Ze zong de rollen van L’Amour (Cadmus et Hermione – Lully), Zerlina (Don Giovanni – Mozart), Bess (Porgy & Bess – Gershwin) met het Philips Symfonie Orkest o.l.v. Jules van Hessen en Frasquita (Carmen – Bizet). Ze heeft met het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Lahav Shani een Russisch soloprogramma gezongen. Bij Holland Opera heeft ze Elize gezongen in Tschaikovsky’s Zwanenmeer (arr.). Hiermee heeft ze in ’19, ‘20 en ’22 vele voorstellingen gegeven. Daar heeft ze ook in de kinderproductie Eendje Buitenbeentje gezongen die op tournee ging naar Denemarken.

In het eerste half jaar van 2022 maakte zij haar debuut maken als Donna Anna uit Don Giovanni van Mozart, op tournee met Holland Opera, zong zij de Messiah van Händel met de Nederlandse Händelvereniging en speelde zij een operazangeres in een internationaal uit te brengen speelfilm.

Charlotte heeft een tournee door Nederland gemaakt met Sinfonia Rotterdam: een finaleprijs die ze won tijdens het SJMN Concours. Ze zong solo met het Gelders orkest, Zuid-Holland Symfonie Orkest, CREA orkest, Maestro Jules Orkest en Philips Symfonie Orkest. In Amman, Jordanië, heeft ze o.l.v. Vincent de Kort Miroir de Peine van H. Andriessen laten horen met het Amman Orchestra.

Ze is veelgevraagd voor kamerconcerten en liedrecitals. Zo stond ze o.a. de kleine zaal van het Concertgebouw, TivoliVredenburg, Muziekgebouw aan ’t IJ, Vondelpark Openluchttheater, Stedelijk Museum Amsterdam, Hermitage Amsterdam en de Stadsschouwburg Utrecht. Naast opera en lied is ze ook een veelgevraagde soliste voor oratoria. Zo zong ze met dirigent Boudewijn Jansen en Concertgebouw Kamerorkest het Weihnachtsoratorium.

Charlotte was te gast bij het tv-programma ‘De Tiende van Tijl” en “Proefkonijnen”. Ook was ze op de tv te zien tijdens het Grachtenfestival 2013 voor NTR Podium Live. Ze is regelmatig te gast op NPO Radio4.

Op social media is ze fanatiek bezig om klassieke muziek en opera bij een jonger publiek onder de aandacht te brengen.