• Zoeken op trefwoord

Over Claudia Kamaris

De mezzosopraan Claudia Kamaris ontdekte als klein kind al de liefde voor de zang. Zij deed haar eerste muzikale schreden onder leiding van haar vader Karl Heuel, die bekende, uitstekende koren dirigeerde. Zij studeerde zang bij Kammersänger Andrew Saciuk en Professor Jean Piland aan de Musikhochschule in Keulen. Haar repertoire bestrijkt opera, liederen, oratorium en musical. Zij wordt veel door koren en orkesten gevraagd om mee te werken aan concerten; pianisten werken graag met haar in recitals.

Claudia  dirigeerde voorheen verschillende koren ; o.a. een kinderkoor en een koor met volwassen lichamelijk – en geestelijk gehandicapten, die beide de afgelopen jaren onderscheiden werden en prijzen ontvingen voor hun prestaties.

Claudia Kamaris is afgestudeerd pedagoog met muziektherapie als bijvak en werkte als zodanig met de zwaarst zieke, getraumatiseerde en stervende kinderen en hun familie.

In 2017 zong zij Dorabella in Cosi fan tutte en in 2018 Neris in Médée van Cherubini.

In 2011 werd zij verbonden aan de opera van Innsbruck en sinds 1 september 2015 is zij als eerste alt verbonden aan de opera van Frankfurt.