Over Claudia Kamaris

Er zijn veel woorden die Claudia Kamaris kunnen beschrijven: uniek, getalenteerd en charismatisch. Claudia Kamaris is bovenal authentiek. Ze zingt met eerlijkheid en vanuit de ziel. Kunst, vertelkunst en zang worden in harmonie gecombineerd.

Claudia Kamaris studeerde zang bij Kammersänger (KS) Andrzej Saciuk en KS Prof. Jeanne Piland (Robert Schumann Hochschule in Düsseldorf). Zij volgde masterclasses bij KS Christa Ludwig, KS Helen Donath, Emily Rawlins Struckmann en Vera Schönenberg (Mozarteum Salzburg).

In 2010  was Claudia Kamaris finaliste in het Nederlandse tv muziekconcours “Una Voce Particolare”.

In 2011 kreeg Claudia Kamaris haar eerste vaste engagement aan het Tiroler Landestheater Innsbruck Intendanz KS Prof. Brigitte Fassbaender en besloot zij uit passie voor de klassieke zangkunst professioneel zangeres te worden.

Sinds 2015 is ze verbonden aan de Opera van Frankfurt.Zij zong ondermeer de rol van Dorabella (Così fan tutte) en Neris (Medea). Solo projecten zijn Claudia Kamaris´ passie.

Concertreizen brachten haar naar Oostenrijk, Italië, Frankrijk, Duitsland en Nederland.

Zij zong de altpartij in de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach in Nederland onder leiding van Jan Stulen, die haar speciaal daarvoor uitnodigde.In de Matthäusstad Naarden trad Claudia Kamaris op tijdens Passie voor Bach, waarbij delen uit de drie Passies van Bach, Matthäus, Johannes en Markus uitgevoerd werden  o.l.v. leiding van Andrew Wise.

Vele recitals zong zij in Duitsland, Oostenrijk, Nederland, Italië en Frankrijk.

De komende tijd staan de Matthäus Passion, een rol in de nieuwe opera Eline gepland en een aantal recitals met speciale programma’s. In 2023/2024 verwacht Claudia Kamaris met een operashow, waarin tien operaheldinnen belicht worden, langs diverse theaters gaan.