koxvocaal

Diane Verdoodt

Contact opnemen

Over Diane Verdoodt

Na het behalen van haar eerste prijs zang aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Brussel bij Louis Devos studeerde Diane Verdoodt verder bij Professor Rudolf Bautz te Aken, Bi Bernadette Degelin te Antwerpen, en privaat bij Lucienne van Deyck. Ze behaalde ook het diploma Docerend Musicus in het Muziekconservatorium te Zwolle Nederland. Diane Verdoodt bezet het Diploma van Meester in de Muziek, met een academische bevoegdheid.

Zij debuteerde in het Amsterdamse Concertgebouw met het Requiem van Andrew Lloyd Webber, en gaf daar tevens een recital met tenor Ludwig Van Gijsegem, dat rechtstreeks uitgezonden werd door de NOS-radio. Een uitvoering van Brahms’ ‘Ein Deutsches Requiem’ met de Nederlandse Händelvereniging bracht haar terug in het Concertgebouw.

Ze maakte opnamen voor de BRTN, RTBF, en NOS en verleende haar medewerking aan een twintigtal opnames. Haar Puccini-vertolkingen in de CD-opnamen van Gianni Schicchi, Suor Angelica, en Il Tabarro voor Discover werden op groot enthousiasme en schitterende kritieken onthaald. Samen met de pianist Daniel Blumenthal maakte zij een lied-Cd (Rossini-Bellini-Verdi-Donizetti)l.

In 1998 werkte zij in Groningen mee aan de creatie van de opera Reynaert de Vos (Van alle tijden – van alle streken). In het najaar van 2000 kreeg zij uitzonderlijke reacties na haar vertolking als Micaëla in de opera Carmen te Lissabon.

Operarollen: Dido and Ænaeas (Dido & Belinda)/Gianni Schicchi (Nella)/Suor Angelica (La Prima Sorella & Un Suor & Cercatrice & Una Conversa)/Il Tabarro (Voce di sopranino)/Nabucco (Fenena)/Iwein van Aelst (Lauretta)/Carmen (Micaela)
Van alle tijden-van alle streken (Clenebejach) /Faust (Marguerite)/The Telephone (Lucy)/Fidelio (Marzelline)/Sokrates (Xantippe)/l’Enfant et les Sortilèges (La Princesse & La Bergère/West Side Story (Maria)
Grote Europese muziekfestivals deden een beroep op haar: Festival M.A.Charpentier Versailles, Holland Festival, Festival de Wallonie, Festival van Vlaanderen, Charpentier Festival Arles,…, alsook het internationale muziekfestival te Manilla – Filipijnen.

Haar ensemble La Gioia maakte een zes weken durende toernee door Japan, en werd uitgenodigd voor een uitgebreide Zuidoost-Azië concertreis. Verder maakte zij een grote recital toernee door Rusland, resulterend in nieuwe engagementen bij de Sint Petersburg Philharmonic.

Diane Verdoodt introduceerde als eerste de klassieke vocale muziek bij VTM, met een uitvoering van werk van J.S. Bach tijdens het Bachjaar 2000.Met het barokorkest La Petite Bande o.l.v. Sigiswald Kuycken soleerde zij in werk van Carl Philipp Emanuel Bach tijdens mundiale radio-uitzendingen.

Door haar universele zangtechniek is het concertrepertoire van Diane Verdoodt uitermate uitgebreid en bestrijkt een periode die gaat van de middeleeuwen tot en met de hedendaagse toondichters, met inbegrip van musical. Diane Verdoodt is hoofdvakdocente solozang in de Musicalafdeling van het Koninklijk Muziekconservatorium te Brussel. Zij is tevens lerares in de Muziekacademies te Lebbeke en te Buggenhout.