Dolf Drabbels

Contact opnemen

Over Dolf Drabbels

De Nederlandse tenor Dolf Drabbels studeerde solozang aan het ArtEZ conservatorium in Arnhem bij Harry van Berne. Hij volgde masterclasses bij Roberta Alexander, David Wilson Johnson en Beryl Foster. Tegenwoordig wordt Dolf Drabbels gecoacht door Hanneke de Wit.

Inmiddels is Dolf Drabbels een veelgevraagd solist en hij heeft gewerkt met de vooraanstaande dirigenten Daniel Reuss, Klaas Stok, Etienne Siebens en Jan Willem de Vriend.

Verder heeft hij zich bekwaamd als ensemblezanger en zingt regelmatig in gerenommeerde ensembles zoals Cappella Amsterdam o.l.v Daniel Reuss, Amsterdam Baroque Choir o.l.v Ton Koopman, het Nederlands Kamerkoor o.l.v. Peter Dijkstra en het Groot Omroep Koor.

Een greep uit het repertoire van Dolf Drabbels omvat de missen en het Requiem van W.A. Mozart, de cantates en de passies van J.S. Bach, de Messiah van G.F. Händel, de missen van L. van  Beethoven en verschillende werken van J. Haydn. Ook is Dolf Drabbels thuis in het liederenrepertoire van de componisten F. Schubert, R.Schumann, G. Fauré en F. Poulenc.

Op 25 maart 2018 maakt Dolf Drabbels zijn debuut als solist bij Holland Baroque in het Orgelpark te Amsterdam.