• Zoeken op trefwoord

Over Esther Kuiper

De Nederlandse mezzosopraan Esther Kuiper studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam Kort na het behalen van haar masters in jazz nam ze privélessen bij Marion van den Akker en focuste zich op het klassieke repertoire.

Esther was finaliste en laureaat van de 50ste International Vocal Competition in ‘s Hertogenbosch, is laureaat van de Dutch Classical Talent Award 16/17, won de eerste prijs bij Concours Kasteel Doorwerth in 2013, ontving de Klaas Dijkstra Award op het Peter de Grote Festival 2012 in Groningen en de Publieksprijs bij het Presentatie Concert van de Stichting Nederlandse Vocalisten Presentatie in 2011.

Met haar warme geluid en brede muzikaliteit voelt Esther zich thuis in zowel opera, oratorio en Lied repertoire uit verschillende stijlperioden van barok tot hedendaags.

Hoogtepunten uit haar engagementen zijn de rol van Youngest Daughter in Trauernacht – een voorstelling van Katie Mitchell en Raphael Pichon met muziek van J.S. Bach (Aix-en-Provence Festival productie, Philharmonie de Paris), La Contessa di Ceprano in Verdi’s Rigoletto bij De Nationale Opera (2017), Dritte Dame in Mozart’s Die Zauberflöte bij La Monnaie (Brussel, 2018), en Mrs. Segstrom in Sondheim’s A Little Night Music bij De Nederlandse Reisopera (2019).

Haar uitgebreide concertrepertoire omvat onder andere de Matthäus Passion, de Johannes Passion en het Weihnachtsoratorium van Bach (o.a. met het Concertgebouw Kamerorkest, Gelders Orkest en Residentie Orkest), Mozart’s requiem,  Verdi’s requiem, Rossini’s Petite Messe Solennelle en Stabat Mater.

In oktober 2018 heeft Esther de CD ‘Revelge’ uitgebracht met liederen uit Mahler’s ‘Des Knaben Wunderhorn’, samen met bariton Sven Weyens en pianist Maurice Lammerts van Bueren.