Frank Fritschy

Contact opnemen

Over Frank Fritschy

Frank Fritschy is zonder twijfel één van de meest veelzijdige concertzangers die Nederland rijk is. Zo heeft hij niet alleen een heel uitgebreid repertoire opgebouwd dat muziek omvat van de vroege barok tot en met de 20e eeuw, maar ook de muziekgenres die hij zingt zijn zeer divers. Zo weet hij zijn flexibele stem moeiteloos aan de muziekstijl aan te passen of het nu gaat om de snelle coloraturen in de barokmuziek of het rauwe en cabareteske klankidioom van Kurt Weill; het subtiele tekstgebruik bij de liederen van Schubert of de grote vocale lijnen bij opera; ja zelfs het lichte repertoire is hem niet vreemd.

Door deze veelzijdigheid zong hij met de meest uiteenlopende artiesten als: Ulrik Gold, Emma Kirkby, Ernst Daniël Smid en Katinka Hart en onder dirigenten als Reinbert de Leeuw, Philippe Herreweghe, Ed Spanjaard, Jos van Immerseel en Lucas Vis.

Frank Fritschy begon zijn zangstudie bij de bekende Annie Hermes en studeerde vervolgens aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Nog vóór zijn concervatorium-studie maakte hij reeds zijn debuut als concertzanger.
Vervolgens boekte hij successen tijdens de eerste Matthäus Passion in Zuid Amerika en tijdens grote muziekfestivals in Barcelona, Moskou en München. Hij stond op podia in bijna alle Europese hoofdsteden zoals recentelijk nog in Praag, Wenen en Bratislava.

Hij was te horen en te zien op radio en tv in o.a. Frankrijk en Bulgarije, en maakte vele CD opnames. (o.a. in de eerste Matthäus Passion opname met het Holland Boyschoir). Verder zingt hij in binnen en buitenland regelmatig liedrecitals met een voorliefde voor het Duits-romantische repertoire. Hij was enkele jaren als leraar verbonden aan de Hoge School voor de Kunsten in Arnhem.

Frank Fritschy’s veelzijdigheid uit zich ook in een brede interesse. Zo houdt hij zich in zijn schaarse vrije tijd bezig met tuinarchitectuur en landschapsinrichting.