Gevorg Aperánts

Contact opnemen

Over Gevorg Aperánts

Opgegroeid in een muzikaal gezin zingt de tenor Gevorg Aperánts (1986) sinds zijn negende levensjaar. Hij begon zijn muzikale ontwikkeling in IVAK Delfzijl bij Nanny ter Wiel. Zijn Bachelors sloot hij af aan het Conservatorium van Amsterdam bij Pierre Mak en zijn Masters aan het ‘Dutch National Opera Academy’ bij Raymond Modesti en Ira Siff. Naast zijn studies volgde Gevorg masterclasses onder andere bij Nelly Miricioiu (sopraan), David Parry (dirigent), Ruggero Raimondi (bas-bariton), Dennis O’Neill (tenor) en William Matteuzzi (tenor).

Gevorg begon zijn internationale carrière bij de ‘Staatsoper Hannover’ waar hij van 2013 tot 2017 deel uit maakte van het solistenensemble. Tijdens zijn engagement in Hannover werkte hij mee met producties als ”Tosca”, ”Un Ballo In Maschera”, ”La Traviata”, ” La Forza Del Destino”, ”Candide”, ”Le Nozze Di Figaro”, ”Rigoletto” en vele anderen.

Naast de ‘Staatsoper Hannover’ heeft Gevorg ook met andere bekende Duitse operahuizen mogen samenwerken, onder andere met de ‘Staatstheater Cottbus’ en het ‘Deutsche Nationaltheater und Staatskapelle Weimar’. Zijn repertoire varieert van oude muziek tot de hedendaagse klassieke muziek. Naast het klassieke repertoire voelt hij zich ook thuis in het Jazz en muziektheater. In de Clingenburg Festspiele 2018 productie van de legendarische musical ”West Side Story” van L. Bernstein heeft Gevorg de publiekspijs ‘beste mannelijke acteur’ mogen ontvangen voor zijn vertolking van de hoofdrol Tony.