Over Hans De Vries

Na zijn zangstudie begonnen te zijn aan het Twents Conservatorium bij Henk Smit, zette Hans de Vries deze voort bij Udo Reinemann in Utrecht waar hij in 1989 “cum laude” het diploma Uitvoerend Musicus behaalde. Voorts volgde hij verschillende cursussen o.a. bij Hans Hotter, Evalyn Lear, Jekaterina Joffel en Tom Krause. Door Dietrich Fischer Dieskau werd hij uitgekozen een speciale cursus bij hem te volgen in januari 1991. Thans wordt hij gecoacht door James McCray.

Prijzen behaalde Hans op het Hugo Wolf Concours in Stuttgart en op het Internationaal Vocalisten Concours in ’s-Hertogenbosch.

In Nederland is Hans vooral bekend als oratoriumzanger maar ook geeft hij graag recitals en werkte hij mee aan enkele operaproducties in Nederland maar ook in Montpellier, Bordeaux en Antwerpen. Als concertzanger was Hans te horen in België, Frankrijk, Duitsland en Finland. Naast enige VARA-matinees zong hij vele solistenrollen in operaconcerten met dirigenten als Riccardo Chailly, Edo de Waart, Ingo Metzmacher, Jean-Claude Malgoire, Alain Lombard en vele anderen.