Hans Voschezang

Contact opnemen

Over Hans Voschezang

De bariton Hans Voschezang is geboren in Den Haag en studeerde eerst zang aan het Utrechts Conservatorium en volgde daarna een opleiding aan de Guildhall School of Music and Drama te Londen. Hij ontving zanglessen bij Henny Diemer en Rudolf Piernay.
Gedurende zijn studie werkte hij mee aan talloze producties en zong verschillende rollen zoals de titelrol in Gianni Schicchi van Puccini en Argante in Rinaldo van Händel.
Hans Voschezang studeerde af in 2000 en won daarna verschillende prijzen in internationale zangconcoursen zoals het Internationale Vocalisten Concours te ’s Hertogenbosch .

Hans Voschezang maakte zijn internationale operadebuut in Barcelona als Henry VIII van
Saint-Saens naast Montserrat Caballé en bij het Glyndebourne Festival als Morales naast Anne Sofie von Otter als Carmen. Deze productie werd uitgezonden en opgenomen
op DVD (BBC/Opus/Arte).

In 2003 en 2004 volgden engagementen bij de “Opera National de Lyon “ waar hij de wereld premiere zong van “Les Nègres “van Michael Levinas.
Deze productie werd ook gespeeld in “Le Grand Théatre de Genève “ (met CD opname AEON).
Hans Voschezang heeft de rol van Junius in The Rape of Lucrezia gezongen, de Figaro in
De Barbier van Sevilla en Robert in Les Vepres Siciliennes in een serie concerten in het Concertgebouw te Amsterdam.
Hij zong de Comte Almaviva in Le Nozze di Figaro met de “European Camarata”in
Amsterdam en Brussel.
Bij Opera Zuid vertolkte hij Zurga in Les Pecheurs de Perles.

Engagementen :
bij Opera Zuid heeft hij Escamillo in Carmen gezongen en bij Onafhankelijk Toneel/Rotterdam zong hij de titelrol in de wereldpremière Kwasi&Kwame van Jonathan Dove, naar het boek van Arthur Japin “De zwarte met het witte hart”.

Naast zijn operacarrière is Hans Voschezang een veelzijdig concert-,lied-, en oratoriumzanger
Hij trad op met o.a. The Academy of Ancient Music, het Brabants Orkest, het Orkest van het Oosten, L’Orchestre Symphonie de la Monnaie, The London Philharmonic Orchestra en de Hannover Band.
Zijn repertoire bevat o.a. de Passionen van Bach, de oratoria van Händel, de Elias van Mendelssohn en vele liederen van Mahler.