Janneke Stoute

Contact opnemen

Over Janneke Stoute

Op vierjarige leeftijd begon Janneke Stoute met vioolspelen. Zij heeft van 2007 tot 2012 op de Sweelinck Academie van het Conservatorium van Amsterdam les gehad van Reinette Thiadens.
Een aantal jaar later werd zij ook toegelaten op de Koorschool Haarlem. Ze zong hier in de soloklas o.l.v. Sarah Barrett en maakte deel uit van het Kathedrale Koor St. Bavo. Janneke heeft vier jaar zangles gehad bij Sasja Hunnego via het Conservatorium van Amsterdam en heeft haar studie afgerond bij Rita Dams aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Daarnaast heeft zij masterclasses gevolgd bij o.a. Maarten Koningsberger, Alexander Oliver en Margreet Honig.
Janneke zingt een breed scala aan repertoire, met een focus op oude muziek en moderne muziek. Ze wordt regelmatig gevraagd als concertsolist. Haar repertoire bevat onder andere het Mozart Requiem, het Requiem van Fauré en Rutter, de Matthäus Passion, het Weihnachtsoratorium en verschillende andere Bach Cantates. Daarnaast zingt ze bij meerdere ensembles, waaronder het Apollo Ensemble en Le Nuove Musiche.
Naast een solo carrière houdt Janneke zich bezig met het toegankelijker maken van klassieke muziek. Ze heeft workshops gegeven aan vrouwen in kwetsbare situaties, dak- en thuisloze mensen en aan kinderen in het basisonderwijs.