Leonhard Reso

Contact opnemen

Over Leonhard Reso

Leonhard Reso, geboren in Dresden, en Kruzianer (zanger in het Dresdner Kreuzchor) komt uit een familie van musici. Zijn zangopleiding begon reeds als zangknaap. Na een succesvolle studie schoolmuziek behaalde hij zijn Master zang bij Martin Wölfel aan de Robert Schumann Hochschule Düsseldorf. Tijdens zijn studie ontving hij de aanmoedigingsprijs van de Internationale Sächsischen Sängerakademie.

Hij bezocht meerdere masterclasses, onder andere bij Prof. Anthony Spiri, Prof. Berthold Schmid, Prof. Alexander Schmalcz en bij Simone Kermes.

De tenor is met name gespecialiseerd in oratorium en lied, waarin hij in binnen- en buitenland succesvol optreedt. Zijn veelomvattende repertoire strekt zich uit van werken uit de Renaissance tot hedendaagse muziek en weerspiegelt hiermee zijn veelzijdigheid.

Zowel Stabat Mater van A. Dvorak, Elias van F. Mendelssohn, Messa di Gloria van G. Rossini, de Messiah van G.F. Händel, Vespro della Beata Vergine van Cl. Monteverdi, als oratoria en cantates van J.S. Bach zijn in zijn repertoire vertegenwoordigd.

Zijn stijlgetrouwheid en zijn flexibele en ronde stemgeluid worden zeer gewaardeerd.

Leonhard Reso behoort tot de Kölner Vokalsolisten en hij is als lector voor zang verbonden aan het Waldorfinstitut Witten/Annen Daarnaast is hij verbonden aan het Wuppertaler knapenkoor als stemcoach.