koxvocaal

Linde Schinkel

Contact opnemen

Over Linde Schinkel

De sopraan Linde Schinkel behaalde in 2011 haar masterdiploma als student van Xenia Meijer aan het Fontys Conservatorium. Aan het Rotterdams Conservatorium haalde ze eerder haar bachelordiploma als student van Frans Huijts en Roberta Alexander. Daarnaast volgde ze vele masterclasses (o.a. Johannette Zomer, Margreet Honig, Carolyn Watkinson en Evelyn Tubb) en interpretatielessen (Richard Egarr, Fabio Bonizzoni en luitisten Fred Jacobs en Michael Fields).

Linde beschikt over een warme en natuurlijke stem waarmee ze zich kan uiten in vele kleuren en karakters. Hierdoor is zij een graag gehoorde soliste. Zij zingt solo in vele oratoria, waaronder Bachs Matthäus Passion, de Messiah van Händel, het Requiem van Mozart en Hör mein Bitten van Mendelssohn. Op uitnodiging van het Noorse Aust-Agder Kamerorkest gaf zij verschillende concerten in Noorwegen. Eerder zong zij met kamerorkest Sinfonia Rotterdam.

Linde is verbonden aan twee oude muziek ensembles; ‘Udite!’ en ‘Rood Hout’ waarmee ze regelmatig optreedt. Februari 2013 verschijnt de eerste cd van Rood Hout. Linde is hierop te horen in solocantates en -motetten van Händel, Vivaldi en Telemann.

Naast haar werkzaamheden als sopraansolist maakt Linde eigentijdse muziektheaterprogramma’s met klassieke zang onder de naam VOX Muziektheater. Het programma Vers Hartzeer met barokke én nieuwe geschreven solocantates won de ‘Almost Famous Award 2010’ van het Ostadetheater in Amsterdam.
Het korte festivalprogramma Schwarzwald FM, bestaande uit Schubertliederen en poppenspel, was o.a. te zien op de Gentse Feesten en het Pop Arts Festival in Amsterdam.

Met de voorstellingen van VOX Muziektheater wil Linde de muziek die zij zo graag zingt in de hedendaagse cultuur inbedden. Aan deze missie werkt ze ook samen met collega’s in het collectief van het Kameroperahuis Zwolle.