koxvocaal

Lisette Emmink

Contact opnemen

Over Lisette Emmink

De sopraan Lisette Emmink studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en behaalde daar ‘cum laude’ het diploma uitvoerend musicus.

Vervolgens volgde zij masterclasses bij Elly Ameling, Robert Holl, Dorothy Dorow en Gerard Souzay. In haar concertpraktijk ligt een belangrijk accent op de uitvoering van oratorium-werken. Zij is een veelgevraagd soliste en heeft in vrijwel alle grote concertzalen en onder vele dirigenten gezongen.

Zij verleende onder andere haar medewerking aan radio opnamen met werken van Mozart ( de eerste sopraansolo in Davide Penitente met het Groot Omroepkoor) Bachcantates en muziek van de hedendaagse componist George Crumb.

Ook zong zij de Nederlandse première van ”the voices of light” van Richard Einhorn en de Engelse première van ”the cry of the earth” van Tony Biggin in de Royal Festival Hall in Londen. Bovendien zong ze in Parijs, Tours (festival), Wenen, Bonn en Antwerpen. Ook maakte ze een aantal concertreizen naar Zuid-Afrika, Canada, Italië, Engeland Noorwegen en de Verenigde Staten.

Haar repertoire bevat naast oratoria en liederen ook opera, operette en musical. Zo zong zij in concertante opera’s de rollen van Fenena,(Nabucco) Pamina (Zauberflöte) en Ilia (Idomeneo).

Zij houdt van de schitterende variatie die muziek biedt, van barok tot modern, van grote werken tot kamermuziek zoals de prachtige ‘Vier Letzte Lieder’ van Richard Strauss die zij, slechts begeleid door piano, tot een weergaloze intieme beleving weet te maken.

Met harpiste Carla Bos nam zij onlangs de cd ‘Why sit and sigh’ op met liederen van o.a.Rodrigo,Fauré, Britten, Kennedy-Fraser, Boydell en Ravel. www.licarbe.nl

Met het ‘Tuschinski Trio’ heeft zij een programma dat ’de mooiste filmmelodieën’ heet en sinds kort vormt zij een duo met de alt Carina Vinke waarmee zij een zeer gevarieerd duettenprogramma brengt.

www.lisette-emmink.nl