koxvocaal

Maarten Koningsberger

Contact opnemen

Over Maarten Koningsberger

Een grote verscheidenheid van stijlen is kenmerkend voor Maarten Koningsberger. Dat geldt voor zijn operarollen maar zeker ook voor zijn liedrecitals. De pers kopte o.a: “Koningsberger zingt groots recital” (Trouw), “Koningsberger triomfeert in Vocale Serie” (Telegraaf).

Hij heeft zich op dit gebied een internationale reputatie verworven en inmiddels meer dan twintig cd opnames op zijn naam staan, waaronder Schubertliederen met Graham Johnson bij Hyperion, “Music of the Spheres” (Lute- en Consortsongs) bij Globe, “Les Grands Motets de Mondonville” met Les Arts Florissants bij Erato en liederen van Fanny Mendelssohn met Kelvin Grout bij Troubadisc. Op het label Tatlin is de “Winterreise” van Franz Schubert uitgebracht met Roger Braun aan de piano en bij Et´cetera is “Die Schöne Müllerin” verschenen (met Esther Steenbergen en Olga Fransen op gitaar). De pers over deze cd: “Fraaie proeve van liedkunst” (Volkskrant) en “werkelijk prachtige bewerking, die wat betreft transparantie, warmte en kleurrijkdom vele versies voor piano overtreft” (Parool).

Als opera- en concertzanger zong Maarten Koningsberger in producties over de hele wereld, onder meer het Radio Philharmonisch Orkest, het Concertgebouw Kamerorkest, het Rotterdams Filharmonisch Orkest, Tafelmusik, Les Arts Florissants, the Orchestra of the Age of Enlightenment, het Combattimento Consort Amsterdam, Musica Florea Bratislava en het Nieuw Sinfoniëtta Amsterdam met dirigenten als William Christie, Gustav Leonhardt, Ton Koopman, Mark Minkowski en Roy Goodman, maar ook met Hans Vonk, Lev Markiz, Gennady Roshdenstvensky, Marin Alsop, Arnold Östman, Jaap van Zweden, Jeffrey Tate, René Jacobs en Christophe Rousset.

Maarten Koningsberger is als docent verbonden aan het Sweelinck Conservatorium van Amsterdam en het Centre de Musique Baroque de Versailles.