koxvocaal

Maja Roodveldt

Contact opnemen

Over Maja Roodveldt

De sopraan Maja Roodveldt voltooide haar studie aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam, alwaar zij tevens de muziekdramatische opleiding genoot. Daarna volgden zanglessen bij Ellen van Haaren en diverse masterclasses, o.a. bij William Shimell en David Wilson Johnson.
Tegenwoordig volgt Maja lessen bij Charlotte Margiono.

Tijdens haar studie zong Maja reeds verscheidene operarollen, waaronder Susanna in Mozart’s “ Le Nozze di Figaro” (onder muzikale leiding van Hartmuth Haenchen), Belinda in “Dido and Aeneas” van Purcell en rollen in diverse opera’s van Haydn.
Na die tijd volgden onder meer de rol van Lucy uit “The Telephone” van Menotti en rollen uit opera’s van Händel, Telemann, Dvorak en Mozart ( o.a. Madame Silberklang in “Der Schauspieldirektor” o.l.v. Jaap van Zweden) en uit komische opera’s van Offenbach.

De afgelopen jaren is zij te zien geweest bij De Zomeropera, Opera Zaanstad, zong zij bij
De Nationale Reisopera en gasteerde zij op het Opera Festival Garsington in Engeland en de Haydn-festspiele in Oostenrijk. O.l.v. Jos van Veldhoven vertolkte Maja enkele rollen in concertante opera’s ( o.a. Tamerlano van Händel).
Ook op het gebied van oratorium en liedrecitals is Maja Roodveldt een veel gevraagd soliste, zowel in binnen- als buitenland. Zo treedt zij regelmatig op in Duitsland , zong zij meerdere malen in de Roy Thomson Hall in Toronto en was zij te horen tijdens het Filmfestival in het Odeon Herodus Atticus te Athene met het Metropole Orkest.

Naast haar solo-optredens is Maja verbonden aan het Groot Omroepkoor te Hilversum.
Als koorlid verleent zij regelmatig haar solistische medewerking, hetgeen haar de gelegenheid bood te zingen o.l.v. dirigenten als Jaap van Zweden, Valerie Gergiev, Ed Spanjaard , Jos van Veldhoven, Eri Klas en Edo de Waart.