koxvocaal

Mattijs Hoogendijk

Contact opnemen

Over Mattijs Hoogendijk

Mattijs Hoogendijk voltooide zijn zangstudie in Zwolle cum laude. Het programma bestond uit Dichterliebe van Robert Schumann en Tamino uit Mozart’s Zauberflöte. Mattijs had les van Felix Schoonenboom en vervolgde zijn studie bij Cora Canne Meijer.

Met zijn soepele, lyrische geluid en gemakkelijke hoogte heeft Mattijs zich ontwikkeld tot een veelzijdig zanger met een evenzo veelzijdig repertoire. Mattijs stond in verschillende operaproducties waaronder “Figaro!”, van Opera Nijetrijne, King Arthur (Purcell) en Orfeo (Claudio Monteverdi). Hij was te horen in muziektheaterproducties als “Jonah the Naysayer” (Willem Breuker), “William and Mary” en “Purcell Gala”. Komend seizoen staan zomerfestivals in Frankrijk en een tournee langs de Nederlandse theaters met “Händel Revue” van Barokopera Amsterdam op stapel.

Op het gebied van oratorium soleerde Mattijs in o.a. de Maria Vespers van Monteverdi, de Messiah, het Mozart Requiem, Rossini’s Petite Messe Solennelle en de Bach Passionen. Zo zong hij de evangelist in een Johannes Passion onder leiding van Nico van der Meel en Bachcantates met Die Kölner Akademie in Istanbul.

Vergezeld door zijn vrouw Sonia Bjornsen en begeleid door luitist Lex van Sante staat Mattijs binnenkort op de planken met muziek van Dowland, Byrd en Ciconia.

Mattijs is regelmatig te zien en te horen in producties van het Nederlands Kamerkoor en Capella Amsterdam. Hij toerde met Bach Collegium Japan door Europa en de Verenigde Staten en was als solist te horen in concerten en radio-opnames met Reinbert de Leeuw, Nikolaus Harnoncourt en Risto Joost.