Over Milan Faas

Milan Faas studeerde klassieke zang aan Codarts, waar hij in de leer ging bij Charlotte Riedijk en Marcel Reijans. Vanaf 2020 is Milan in de leer bij Jeannette van Schaik.

In 2013 zong hij zijn eerste rol als Aeneas in Dido and Aeneas van Henry Purcell bij stichting ‘De Kleine Opera’. Daar is hij sindsdien vaste gast en speelde hij onder andere de rol van Turiddu in een Nederlandse vertaling van Mascagni’s Cavalleria Rusticana in 2022.  In 2018 zong hij enkele rollen in de voor de International Opera Awards genomineerde operaproductie ‘Thijl 2018’. In 2021 speelde hij de rol van Pong in de opera ‘Turandot’ bij het operagezelschap Bel Canto en zong hij de rol van ‘Jacques de Slak’ in de gelijknamige kinderopera van Panos Gklist. Vanaf 2019 werkt Milan tevens als freelancer bij het koor van de Nationale Opera, Consensus Vocalis en vanaf 2020 bij Cappella Amsterdam. Ook zingt hij solo bij diverse kamerkoren in Nederland waaronder het Haarlems Bach Ensemble en kamerkoor Doulce Memoire.

Onlangs was Milan solistisch te horen in de Matthäus Passion, en de Johannes Passion van J. S. Bach en in de Petite Messe Solennelle van G. Rossini.