Nicole Fiselier

Contact opnemen

Over Nicole Fiselier

Sopraan Nicole Fiselier studeerde Klassiek Zang aan Codarts bij Roberta Alexander. In de jaren erna werd ze achtereenvolgens gecoacht door Marjan Kuiper, Margreet Honig en Ira Siff. Nicole’s muzikale interesse reikt van oude tot hedendaagse muziek. Dit resulteert in een zeer diverse concertpraktijk.

Nicole is een veelgevraagd soliste voor onder andere Carmina Burana, Die Schöpfung, Exsultate Jubilate, Matthäus Passion, Messiah en Psalm 42 (van Mendelssohn). In 2019 zong ze de sopraansoli in het nieuw gecomponeerde Requiem van Gavin Bryars bij de Nationale Opera & Ballet o.l.v. Matthew Rowe.

Als koorsopraan zingt ze bij de Nationale Opera, het operakoor van De Munt (België) en het Groot Omroepkoor. Nicole houdt ook van uitstapjes naar andere muzieksoorten. Met de
indiepopband Efterklang trad ze op tijdens hun symfonische tour in Nederland, België, Noorwegen en Zweden.

Als Resident Artist vertolkte Nicole bij de Nederlandse Reisopera de rol van Clorinda in La Cenerentola. In 2015 was ze bij Holland Opera te horen in de wereldpremière van de opera The Day After van Jonathan Dove als Young Woman.

In 2017 stond ze op de planken als Colonella bij Opera Nijetrijne in een bewerking van Il mondo alla rovescia van Salieri. In datzelfde jaar bracht de rol van Apollonia in Haydn’s La Canterina haar naar België en Japan met het gezelschap La Petite Bande onder leiding van Sigiswald Kuijken.