Over Peter De Groot

Na zijn zangstudie bij Aafje Heynis aan het Arnhems Conservatorium, zong Peter de Groot enkele jaren in het Collegium Vocale Gent o.l.v. Philippe Herreweghe, in het Gesualdo Consort o.l.v. Harry van der Kamp, het Currende Consort o.l.v. Erik van Nevel, en de Camerata Trajectina. Hij is projectmatig werkzaam bij het Nederlands Kamerkoor, het Huelgas Ensemble o.l.v. Paul van Nevel en vast verbonden aan het Amsterdam Baroque Choir, dat onder leiding van Ton Koopman staat. Bij Koopman was hij ook als solist te horen.

Peter de Groot is een regelmatige zanger het solistenensemble van de Nederlandse Bachvereniging, onder leiding van Jos van Veldhoven. Verder is hij zanger in en artistiek leider van het Egidius Kwartet, een vocaal mannenkwartet dat zich toelegt op de uitvoering van Renaissance- en hedendaagse muziek uit de Lage Landen. Met deze ensembles en als solist was en is hij te horen op belangrijke binnen- en buitenlandse podia en festivals.

Als solozanger concerteerde hij o.a. met Teatro Lyrico olv Stephen Stubbs, het Combattimento Consort olv Jan Willem de Vriend, het Poglietti Consort o.l.v. Pieter Dirksen, Brisk Recorder Quartett Amsterdam, The Northern Consort, The Spirit of Gambo o.l.v. Freek Borstlap en met clavecinist Siebe Henstra en Lucia Swarts, cello. De Vlaamse componist/pianist Walter Hus schreef een liederencyclus voor De Groot, op teksten van Stefan Hertmans.

Ondanks het feit dat De Groots huidige aandacht volop uitgaat naar Renaissance- en hedendaagse muziek is hij een enthousiast oratoriumzanger. Nog maar pas afgestudeerd bij Aafje Heynis was hij demifinalist in het Vocalisten concours van Den Bosch en sindsdien zong en zingt hij onder bekende en minder bekende dirigenten bij diverse koren in Nederland, België en Duitsland.

Voor meer informatie en luistervoorbeelden kunt u kijken op zijn site: www.altuspeterdegroot.nl