koxvocaal

Peter Gijsbertsen

Contact opnemen

Over Peter Gijsbertsen

De tenor Peter Gijsbertsen voltooide in 2006 zijn conservatoriumstudie solozang. Hij zet zijn studie voort bij bas-bariton Harry Peeters en vocal coach Gilbert den Broeder. Hij volgde lessen bij Cristina Deutekom en Betty Schuurman. In mei 2009 nam Peter deel aan de Samling Foundation Masterclasses o.l.v. Sir Thomas Allen en is daarop gevraagd voor concerten in de Wigmore Hall te Londen. In 2007 was Peter in Glyndebourne de winnaar van de John Christie Award.

Onder zijn reeds uitgevoerde opera repertoire behoren Gomatz in Zaïde (Opera Trionfo), Joe in La fanciulla del West, Le petit Vieillard in L’enfant et les sortilèges, Licone in Orlando Paladino, 2e tenor in Chant sur la mort de Haydn en Strozzi/Cavaliere in Caterina Cornaro van Donizetti (Zaterdag Matinees), Lucano en Liberto in L’incoronazione di Poppea van Monteverdi, der Junge Seemann in Tristan und Isolde en Maintop in Billy Budd van Britten (Glyndebourne Opera Festival), Alméric in Iolanta (London Philharmonic Orchestra), Gernando in L’isola disabitata van Haydn (Nationale Reisopera) en Balthasar Zorn in Die Meistersinger von Nuernberg van Wagner (Theater Kiel).

In 2008 maakte Peter samen met Gilbert den Broeder zijn recitaldebuut bij het Grachtenfestival te Amsterdam waarop zij subiet werden teruggevraagd voor het volgende seizoen. Beide jaren werd hij genomineerd voor de Grachtenfestivalprijs voor jonge talentvolle musici.
Onder het uitgevoerde oratoriumrepertoire behoren onder meer de aria’s in de Matthäus Passion van Bach (Brabants Orkest), de tenorsolo in Pulcinella van Stravinsky (Rotterdams Philharmonisch Orkest) en de tenorsolo in de Vigilia van Rautavaara (Groot Omroepkoor).

Op de agenda staan o.a. de aria’s in de Matthäus Passion van Bach (Koninklijk Concertgebouworkest), Graf Albert in Die tote Stadt van Korngold (ABAO Bilbao), principal tenor in The Fairy Queen van Purcell en Novice in Billy Budd van Britten (Glyndebourne Festival Opera).