Over Robert Luts

Robert Luts studeerde aan het Lemmensinstituut te Leuven en het Koninklijk Muziekconservatorium te Brussel, waar hij naast het aggregaat in Muziekpedagogie tal van prijzen behaalde w.o. notenleer, zang, kamermuziek, harmonie, koordirektie, met als bekroning in 1992 het Hoger Diploma Zang met Onderscheiding. Daarna vervolmaakte hij zich in de operaklas van het Conservatorium te Maastricht (1994). Hij behaalde in 2013 zijn graad van Master of Arts in de muziek, afstudeerrichting zang.

Tot zijn repertoire behoren de rol van “Tamino ” (Die Zauberflöte ), “Fenton” (Die Lustige Weiber), “Silango ” (Le Cinesi (Glück)), “Blaise ” (L’arbre enchanté (Glück)), “Novice ” (Billy Budd), “Acis and Galathea” G.F. Häendel, “Harry” (La Fanciulla del West).

Ook moderne werken zoals “Achilleus” van Wim Hendrickx. Hij gasteerde o.a. in de Muntschouwburg Brussel, Opera Zuid Maastricht, Vlaamse opera i.s.m. kameropera “Transparant” Antwerpen en werkte samen met vele ensembles en dirigenten zoals Holland Boys Choir, L’ensemble “Les Musiciens” Luxembourg o.l.v. Pierre Cao, Northern Simfonia o.l.v. Christian Zaccharias, VRO o.l.v. Michel Tilkin, P. Schollaert, F. Heyerick, Andreas Steuer en Roy Goodman en het concertgebouwkamerorkest.

In 2005 finaliseerde hij een CD-DVDopname van de Matthäuspassion (evangelist) van Bach met The Netherlands Bach Collegium, HollandBoysChoir en BachChoir.

Masterdiploma behaald in Leuven in 2013 in de richting muziek afdeling zang.

Hij doceert aan het Stedelijk Muziekconservatorium te Hasselt.