Over Rosina Fabius

Rosina Fabius deed in 2016 haar afsluitende recital voor haar Master of Music aan het Utrechts conservatorium bij Henny Diemer. Tijdens haar Master studeerde zij één jaar aan de Universität für Musik und Darstellende Kunst Wien (MDW) bij Prof. Claudia Visca en Prof. Gabriele Fontana. Rosina wordt momenteel gecoacht door sopraan Rosemary Joshua.

In Nederland heeft Rosina met Studio 32 Utrecht in verschillende opera producties opgetreden, o.a. op het Grachtenfestival Amsterdam.  Zij was bij Holland Opera te horen in de productie ‘Orfeo Underground’, waar zij de rollen Messagiera en Speranza op zich nam. Bij  de Operadagen Rotterdam zong zij zowel in de operaproductie ‘Orfeo’s night song’ als een solo recital voor de Operadagen Thuis.

Bij de Nationale Opera heeft Rosina deelgenomen aan verschillende talentontwikkelingsprojecten waar zij workshops en masterclasses volgde bij o.a. dirigent Christophe Rousset en mezzosopraan Sarah Connolly.

Naast opera treedt Rosina in binnen- en buitenland regelmatig op als soliste in oratoria en concerten. Zo werd zij uitgenodigd om als soliste de Matthäus Passion te zingen bij het International Bach Festival in Gran Canaria en is zij een vaste gast in barok programma’s bij het ensemble The London Octave (UK). Dit jaar debuteerde zij in in het Concertgebouw als soliste in de tweede symfonie van Mahler o.l.v. Bas Pollard.

Tevens geeft Rosina graag liedrecitals met haar pianiste Kanako Inoue. In kamermuziekseries treed zij op met o.a. het ARTO ensemble en het Fabius ensemble.

Foto's