Sabine Wüthrich

Contact opnemen

Over Sabine Wüthrich

Sabine Wüthrich won verscheidene prijzen waaronder in 2008 de 1e prijs aan het Concorso Internazionale di Canto Solistico Seghizzi in Gorizia en in 2007 de 1e prijs op de Nederlandse Vocalistenpresentatie (voormalig Erna Spoorenberg concours). Tijdens haar studie ontving Sabine drie keer achter elkaar de prestigieuze studiebeurs van de Zwitserse Kiefer Hablitzel Stichting.

Als solist heeft Sabine gewerkt met dirigenten als Paul McCreesh, Daniel Klajner, Lucas Vis, Henrik Schaefer, Etienne Siebens, Fréderic Desenclos, Otto Tausk en Reinbert de Leeuw en trad zij op met onder andere het Berner Sinfonie Orchester, Holland Symfonia, het Doelen Ensemble, het Ensemble Nieuwe Muziek en met het National Jeugd Orkest.

Zij was te gast op het Norwich & Norfolk Festival, het Tallinn Autumn Festival for Contemporary Music,  de Thuner Schlosskonzerte, de Cambridge Early Music Series, het Stratfort-upon-Avon-Festival en het Festival de Musique de Sully et du Loiret.

 

Prominente componisten Daan Manneke, Willem Wander van Nieuwkerk en Jan van de Putte hebben werk aan haar opgedragen en zij had de grote eer om meerdere keren met de beroemde componiste Sofia Gubaidulina te werken en veel van haar kamermuziek uit te voeren. In augustus 2011 heeft Sabine in het bijzijn van componiste Kaija Saariaho een solo-stuk met electronica en kamermuziek van deze Finse componiste uitgevoerd.

Sabine houdt van het les geven. In 2013 werd zij uitgenodigd om een Masterclass te geven aan de Bangor University of Music in Groot Brittannië.