Sander Heutinck

Contact opnemen

Over Sander Heutinck

De bariton Sander Heutinck studeerde aan het Utrechts Conservatorium bij de alt Hebe Dijkstra. Daarnaast volgde hij de Operaklas van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag o.l.v. Kenneth Montgomery. Hij volgde zanglessen bij Margreet Honig, Maarten Koningsberger, Aafje Heynis en David Wilson-Johnson. Thans wordt hij gecoacht door Peter Harrison. Al tijdens zijn studie legde hij de basis voor een uiteenlopend repertoire dat loopt van musical, operette en opera, via oratorium tot aan de liedkunst.

In het Operafestival van het Friese Spanga was hij te horen als Belcore (l’Elisir d’Amore) en Marullo (Rigoletto). Bij de Stichting Kameropera Nederland (Opera SKON) vertolkte hij: Papageno (die Zauberflöte), Colas (Bastien und Bastienne), Buff (der Schauspieldirektor) en Reinaert de Vos bij de wereldpremière van de gelijknamige opera van Ruud Bos en Ernst van Altena. Dit ‘Zangspel’ werd opgenomen en uitgezonden door NOS-radio. Sander Heutinck was hij te horen als Manuel in de kinderopera ‘Drama op straat’ bij het Noord-Hollands Philharmonisch Orkest en als Brune in de nieuwe Nederlandse opera ‘Van Alle Tijden – Van Alle Streken’ met het Noord Nederlands Orkest, op locatie gespeeld en uitgezonden door de NPS.

Bij De Nationale Opera zong hij solo’s in Der Rosenkavalier, Idomeneo, Alcina, Die Gezeichneten, Billy Budd ,La Traviata en Dialogues des Carmélites, met dirigenten als Edo de Waart, Harmut Haenchen, Christophe Rousset, Stéphane Denève, Ingo Metzmacher, Ivor Bolton, Paolo Carignani, Giuliano Carella en Sir Simon Rattle. Verder zong hij Ramiro in l’Heure Espagnol, Sykos in the Comedy on the bridge en Graaf Eberbach in der Wildschütz.

Door het hele land was hij als solist te horen in diverse operetteprodukties zoals Gasparone, die Csàrdàsfürstin, Maske in Blau, la fille de Mme. Angot, ein Walzertraum en Der Zigeunerbaron.

Sander Heutinck treedt regelmatig op als solist in oratoriumconcerten. Zo zong hij in de Passionen en het Weinachtsoratorium van Bach, Oratorio de Noël (Saint-Saens), Matthäus-Passion (Telemann) en het Requiem van Brahms, Duruflé, Fauré en Mozart. Verder soleerde hij in missen van Haydn, Charpentier, Mozart, Rossini en Schubert in binnen- en buitenland en meerdere malen tijdens de Doelen Kerstconcerten (met radio- en televisiesopname).

Vanaf de Nederlandse première was hij drie jaar werkzaam bij de musical  ‘The Phantom of the Opera’ van Joop van den Ende Theaterproducties in Scheveningen, waar hij afwisselend de rollen van Mons, Reyer, André en Raoul vertolkte. Tevens vertolkte hij de hoofdrol in de musical Kismet met het Nederlands Promenade Orkest.

Recitals gaf hij met o.a. Lieder aus des Knabenwunderhorn (Mahler), le Bal Masqué (Poulenc), Pribaoutki (Strawinsky), An die ferne Geliebte (Beethoven) en Don Quichotte a Dulcinée (Ravel).

Naast zijn werkzaamheden als solist zingt Sander Heutinck regelmatig in verschillende koren en ensembles, zoals het Festspielchor van het beroemde Richard Wagner festival in Bayreuth en is hij vast verbonden aan het Koor van de Nationale Opera.

 

Foto's