koxvocaal

Titia Van Heyst

Contact opnemen

Over Titia Van Heyst

Titia van Heyst behaalde in mei 2007 haar master diploma aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar ze studeerde bij Sasja Hunnego. Daarnaast volgde Titia lessen en masterclasses bij Jard van Nes, Meinard Kraak, Dame Melvina Major, Elly Ameling en Erna Spoorenberg.

Titia begon haar muzikale opleiding aan de Kathedrale Koorschool in Utrecht. Vanwege haar kwaliteiten als jonge sopraan werd zij gevraagd als solofairy Peaseblossom in Benjamin Brittens opera A Midsummer Nights Dream, een productie van De Nederlandse Opera. Mede hierdoor werd haar keuze voor een zangstudie bepaald.

Titia is een veel gevraagd oratoriumsoliste, zo zong zij onder andere Bachs Johannes Passion, Mattheus Passion, Magnificat, Haydns Nelson Messe, Ein Deutsches Requiem van Brahms, Carmina Burana van Orff, Messiah van Haendel, Stabat Mater van Pergolesi, Kroenungsmesse van Mozart en vele andere oratoriumwerken in de grote en kleinere concertzalen en kerken in Nederland. Titia werkte (solistisch)mee aan veel cd opnamen.

Tijdens Titia’s masterstudie heeft zij zich gespecialiseerd in de Franse en Duitse liedkunst.
Mede door haar liefde voor Franse poëzie en voor de kunst uit de fin de siècle en begin 20ste eeuw is zij afgestudeerd op de Groupe des Six .
Titia zingt als freelancer bij Cappella Amsterdam.