koxvocaal

Wieke Van Wingerden

Contact opnemen

Over Wieke Van Wingerden

De dramatische mezzosopraan Wieke van Wingerden studeerde aanvankelijk af als pianist. Daarna begon zij haar zangstudie bij Paula de Wit en studeerde af bij Udo Reinemann aan het conservatorium van Metz. Zij wordt nu gecoacht door Hebe Dijkstra.

Haar oratoriumrepertoire omvat o.a. de alt/mezzosolo’s in het Requiem van Verdi.de Petite messe solennelle van Rossini, het Gloria van Vivaldi, het Stabat Mater van Pergolesi en het Requiem van Dvorák.

In 2004 was haar operadebuut met de dubbelrol van Muze/Nicklausse in Hoffmann’s Vertellingen. Daarna maakte ze een solotheatervoorstelling met pianist Maarten Hillenius en regisseur Machteld van Bronkhorst: de mythe van Ariadne op Naxos. Ze zong de hoofdrol in the Medium van Menotti in Neurenberg onder regie van Lars Wernecke. In 2011/2012 zong zij in de kinderversie van der Ring des Nibelungen van Wagner: Rheintochter, Waltraute (Walküre) en Gutrune bij De Nederlandse Opera.

Ook was zij understudy van Kundry (Parsifal) bij de Nederlandse opera.

In mei/juni zingt zij Lehrbube in de Meistersinger bij de Nederlandse Opera.
Haar operarepertoire vermeldt o.a. die Mutter/die Knusperhexe (Hänsel und Gretel), Herodias (Salome), Waltraute en Fricka (Der Ring), Kundry (Parsifal), Ortrud (Lohengrin), La Zia Principessa (Suor Angelica), Amneris (Aida), Ulrica (un ballo), Eboli (Don Carlo), La Principessa (Adriana le Couvreur),Jezibaba (Rusalka), Carmen (Carmen), Charlotte (Werther), Dalila (Samson et Dalila), Lucretia (the rape of Lucretia).
In 2010 werd Wieke door het Wagnergenootschap Nederland verkozen tot stipendiate voor Bayreuth 2010.