Berend Eijkhout

Contact opnemen

Over Berend Eijkhout

Berend Eijkhout (1989) studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, bij Frans Fiselier en Gerda van Zelm. Hij vervolgde zijn opleiding bij Nadine Secunde en Peter Lockwood. Tegenwoordig krijgt hij les van Marcel Boone.

Hij was te zien in Mozart’s opera’s Die Zauberflöte (Papageno), Le Nozze di Figaro (Il Conte) en Don Giovanni (Masetto). Ook speelde hij Ramiro in l’Heure Espagnole (Ravel), Plutone in L’Orfeo (Monteverdi) en rollen in Alceste (Gluck) en Down in the valley (Weill). Ook werkte hij mee aan enkele nieuwe opera’s, van Jan-Peter de Graaff, Chiel Meijering en Calliope Tsoupaki. Dit seizoen was hij onder andere te horen in een Mozart operapastiche van het Orkest van de Achttiende Eeuw, en in een nieuwe familievoorstelling van De Nationale Opera: Een lied voor de maan.

Berend heeft een uitgebreid concertrepertoire en werkte als solist samen met onder anderen Jos van Veldhoven (Messiah en Weihnachtsoratorium), Antony Hermus (Die sieben Todsünden), Ton Koopman (Hohe Messe), Daniel Reuss (Ein Deutsches Requiem en Johannes-Passion), Sander Teepen (Matthäus-Passion) en Marcus Creed (Die Schöpfung).

Als begeesterd liedzanger werkte hij samen met pianisten Daan Boertien, Felix Justin en Rixt van der Kooij. Ook is hij een door componisten en publiek gewaardeerd vertolker van nieuwe kamermuziek.