koxvocaal

Harry Van Berne

Contact opnemen

Over Harry Van Berne

Studeerde cello en solozang aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Verdere studie werd gevolgd bij o.a. Margreet Honig in Amsterdam en Anthony Rolfe Johnson in London. Harry van Berne is een veelgevraagd solist in opera, op concerten en oratoriumuitvoeringen. Tevens geeft hij liederenrecitals, daarbij begeleid door piano of luit.

Als solist wordt Harry geïnviteerd om te concerteren, naast de concerten in eigen land en de andere landen van West-Europa, o.a. in de USA, het Midden-Oosten, Japan en Zuid-Amerika. Zijn uitgebreide repertoire omvat werken uit alle stijlperiodes: van de vroege Middeleeuwen tot en met composities van eigentijdse muziek, waarvan sommige speciaal voor hem werden geschreven. Naast zijn solistische activiteiten heeft ook de professionele ensemblezang zijn aandacht, gezien de verbintenissen met het Nederlands kamerkoor (2e helft jaren ‘80) en (op dit moment) de solistisch bezette, internationaal gereputeerde ensembles: Quink, Gesualdo Consort en het Huelgas Ensemble. Ook geeft Harry regelmatig cursussen en workshops over specifieke onderwerpen of stijlperiodes, zowel voor solozangers als voor ensembles.

Hij is als dirigent werkzaam en als hoofdvakdocent solozang is Harry verbonden aan het ArtEZ conservatorium. Harry werkte als solist reeds met vele bekende dirigenten en orkesten samen, waaronder René Jacobs, Philippe Herreweghe, Jos van Immerseel, Ton Koopman, Michael Schneider, Jaap van Zweden, Arnold Östman, Jos van Veldhoven en Reinbert de Leeuw, The Amsterdam Baroque Orchestra, La Stagione Frankfurt, het NedPho en het Schönberg Ensemble, De Vlaamse Philharmonie en het Orchestre des Champs Elysées.