Klaartje van Veldhoven

Contact opnemen

Over Klaartje van Veldhoven

Klaartje wordt geprezen vanwege haar heldere stemgeluid, haar avontuurlijkheid en integere interpretaties. Zij was al vanaf jonge leeftijd te horen op de concertpodia in binnen- en buitenland. Klaartje studeerde in Zwitserland en Nederland aan de Schola Cantorum te Basel en het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

In 2016/2017 werd zij gevraagd als Artist in Residence in de Stadsgehoorzaal in Leiden met 3 programma’s, zoals een cd-presentatie van haar nieuwe cd “Normal gets you nowhere”, een Kerstpassie voor gezinnen (eindregie Annechien Koerselman) waar ze zelf teksten voor schreef, en een concert/lezing samen met Liza Ferschtman. Ook werkt ze regelmatig samen met musici als Rembrandt Frerichs, Erik Bosgraaf, Mike Fentross, Cecilia Bernardini en Antoinette Lohmann.

De Kerstpassie speelde in 7 grote zalen in Nederland en zal dit jaar in reprise gaan.

Zij toerde door Europa met het European Union Baroque Orchestra o.l.v. Christina Pluhar. Ze zong als soliste bij het Residentie Orkest, de Nieuwe Philharmonie Utrecht o.l.v. Johannes Leertouwer, Ton Koopman, Sigiswald Kuijken en the Spirit of Gambo. Klaartje houdt ook van muziektheater en deed daarom ook producties met theatergezelschap Stella Den Haag, Barokopera Amsterdam, het Vocaallab en muziektheater Hollands Diep.

Klaartje heeft meegewerkt aan verschillende CD-producties, om er een paar te noemen: Die Hohe Messe van J.S. Bach, met de Nederlandse Bachvereniging, King Arthur van H. Purcell met Barokopera Amsterdam, La Ressurezione en Aminta en Fillide van Händel, beide met Contrasto Armonico. In 2010 heeft zij een cd opgenomen met het Stabat Mater van Pergolesi, in de Nederlandse vertaling van Willem Wilmink, met de Nieuwe Philharmonie Utrecht. Deze cd kreeg een 10 in de “Luister”.

Haar debuut-cd: “Komm in mein Herzenshaus” met aria’s voor sopraan van J.S. Bach voor barokensemble en accordeon kwam in 2013 uit. Dit album werd zeer goed ontvangen door de Nederlandse pers. In september 2014 kwam haar 2e cd uit bij Harmonia Mundi; “Songs of Clarity”, met repertoire van Purcell en Byrd met het Amstel Saxofoonkwartet.

Ze houdt van de uitdaging van klein bezette projecten. Zo neemt ze deel aan projecten van de Nederlandse Bachvereniging als ripieno zanger, was ze te gast bij het Norsk Solistkoret, o.l.v. Grete Pedersenen, le concert Stranger o.l.v. Itay Jedlin op het festival in Sable en zong ze de Mattheus Passion bij de Nieuwe Philharmonie Utrecht o.l.v. Johannes Leertouwer, met een totaal van 10 zangers, die zowel de aria’s als de ensemble partijen voor hun rekening namen. Deze uitvoering kreeg recentelijk 5 sterren in een recensie van het NRC.

Haar nieuwste cd “Normal gets you nowhere” waar zij samenwerkt met improviserende musici, kreeg 4 sterren in de Trouw en de Elsevier.