Marcel Reijans

Contact opnemen

Over Marcel Reijans

Marcel Reijans is één van Nederlands toonaangevende tenoren. Al sinds 1990 is hij actief op nationale en internationale podia in opera, oratorium en kamermuziek. Zijn repertoire strekt zich uit van barok tot en met muziek uit de 21ste eeuw.

Hij wordt geprezen om zijn vertolkingen van lyrische rollen in Mozart, Strauss en Wagner en hij zong meer dan 80 operarollen in vele vooraanstaande operahuizen over de hele wereld: Amsterdam, Brussel, Parijs, New York, Boston, Philadelphia, Barcelona, Dresden, Hamburg, Baden Baden, Palermo, Bologna, Genève, Lyon, Aix-en-Provence, Antwerpen.

Ook op het concertpodium is zijn repertoire zeer omvangrijk: Bach, Händel, Mozart, Beethoven, Rossini, Mendelssohn, Verdi, Mahler, Britten.

In Nederland werkte Reijans met alle professionele orkesten (Koninklijk Concertgebouworkest, Rotterdam Philharmonisch Orkest, Residentie Orkest, Radio Filharmonisch Orkest, Phion, Philharmonie Zuidnederland, Noord Nederlands Orkest) en zong hij vele rollen bij De Nationale Opera, Nederlandse Reisopera, Opera Zuid en de NTR ZaterdagMatinee.

Na het voltooien van de studies Politicologie en Communicatiewetenschap studeerde Marcel Reijans klassiek zang in Amsterdam, Philadelphia, New York en San Francisco.

Marcel Reijans is senior docent en coördinator van de afdeling Klassiek Zang aan het Codarts Conservatorium van Rotterdam. Daarnaast leidt hij zijn eigen privé vocal studio genaamd “Studio Fritz”.

www.marcelreijans.com