Marijn Zwitserlood

Contact opnemen

Over Marijn Zwitserlood

De bariton Marijn Zwitserlood studeerde zang aan het conservatorium van Utrecht bij Harry Peeters. In 2006 voltooide hij zijn opleiding en slechts enkele maanden later behaalde hij de tweede prijs op het Christina Deutekom Concours. Sindsdien neemt hij regelmatig lessen bij Manuela Ochakovski. Daarnaast volgde hij masterclasses bij onder andere Christa Ludwig, Sergei Leiferkus, Nelly Miricioiu, Jard van Nes, Robert Holl, David Freeman en Henry Waddington.

Tegen het einde van zijn conservatoriumopleiding was Marijn al een veelgevraagd solist bij koren en orkesten in Nederland. Hij soleerde onder andere in de Matthäus- en de Johannes Passion, het Weihnachts Oratorium, de Hohe Messe en het Magnificat van Bach, de Requiems van Brahms, Fauré, Mozart en Verdi, de Elias van Mendelssohn, de Petite Messe Solennelle van Rossini, Die Schöpfung en het Stabat Mater van Haydn, Liederen en Dansen van de Dood van Modest Moessorgski, Songs of Travel van Vaughn Williams en Kindertotenlieder van Mahler.

Marijn zingt ook graag opera. Zo zong hij in 2023 de rol van Berend Boef in de kameropera Mozart vs. Salieri (een opera samengesteld uit Schauspieldirektor en Prima la Musica) en in 2022 de rol van Karel Stekelveer in de opera Trijn van Bob Zimmerman, die georganiseerd werd tijdens de viering van 900 jaar Utrecht door Klein Operakoor. Andere rollen die hij op zijn naam heeft staan zijn: Dulcamara uit l’Elisir d’amore van Donizetti, Schaunard uit La Bohème van Puccini, Don Alfonso uit Cosi fan tutte van Mozart en Lautsprecher uit Der Kaiser von Atlantis van Ullmann. Ook is hij regelmatig te zien als remplaçant in het koor van de Nationale Opera, waar hij in 2023 nog meewerkte aan Mahagonny van Kurt Weill en Lohengrin van Wagner.