koxvocaal

Marijn Zwitserlood

Contact opnemen

Over Marijn Zwitserlood

De bariton Marijn Zwitserlood studeerde solozang aan het conservatorium van Utrecht bij Harry Peeters. In mei 2006 sloot hij zijn zangstudie succesvol af. Slechts enkele maanden later behaalde hij de tweede prijs op het Christina Deutekom Concours. Sindsdien neemt hij lessen bij sopraan Manuela Ochakovski en sinds 2011 wordt hij ook regelmatig gecoacht door pianist Reinild Mees. Daarnaast heeft hij Master classes gevolgd bij onder andere Christa Ludwig, Sergei Leiferkus, Jard van Nes, Robert Holl en George-Emil Crasnaru. Tijdens zijn studie deed hij ook twee maal mee aan het Residents Artists Programme van de Nationale Reisopera, waar hij werkte aan ‘Nick Shadow’ uit The Rake’s Progress van Stravinsky en ‘Golaud’ uit Pelléas et Mélisande van Debussy.

In 2010 debuteerde hij bij de Nederlandse Opera in de rol van Rechercheur in de wereldpremière van ‘A Dog’s Heart’ van Alexander Raskatov. In 2011 was hij te horen in de rol van Seneca in ‘Monteverdish’, een zeer succesvolle cross-over productie van VocaalLAB en breakdance groep ISH. Deze productie was in meer dan 30 theaters te zien. Andere rollen die hij op zijn naam heeft staan zijn onder andere: Dr. P uit ‘The Man Who Mistook His Wife For A Hat’ van Michael Nyman (VocaalLAB, 2009), The Captain uit ‘Siren Song’ van Jonathan Dove (Grachtenfestival, 2008), Noye uit ‘Noye’s Fludde’ van Britten (Laurenscantorij, 2008), Golaud uit ‘Pelléas et Mélisande’ van Debussy (Residents Artists Programme van de Nationale Reisopera, 2005) en Nick Shadow uit ‘The Rake’s Progress’ van Stravinsky (RAP Reisopera, 2005).

Naast opera is Marijn ook regelmatig te horen als solist in verschillende Oratoriumwerken. Hoogtepunten uit de afgelopen jaren zijn: Christus in de Johannes Passion van Bach (Hoofdstadkoor, 2013), The Messiah (Leidse Scratchdagen, 2013), Christus in een geënsceneerde Mattheus Passie van Bach (Haagse Passie, 2012), Weihnachts Oratorium van Bach (Utrechtse Oratoriumvereniging, 2012), Ein Deutsches Requiem van Brahms (Vocalise Ede, 2012), het Requiem van Verdi (Oratoriumkoor Kennemerland en Haarlems gemengd koor, 2012), Die Schöpfung van Haydn (Utrechtse Oratoriumvereniging, 2010), 9e symfonie van Beethoven (Consort de Kleine Johannes, 2009) en Petite Messe Solennelle van Rossini (Koor van de Nationale Reisopera, 2005).