koxvocaal

Nanco De Vries

Contact opnemen

Over Nanco De Vries

De Nederlandse bariton Nanco de Vries begon zijn zangstudie als bas aan het Utrechts Conservatorium bij Udo Reinemann en sloot deze cum laude af. In hetzelfde jaar was hij prijswinnaar van het Christina Deutekom concour en werd toegelaten tot de studie voor de Ned. Muziekprijs.
Hij zette zijn zangstudie voort bij Diane Forlano en ontwikkelde zijn stem verder in het baritonvak bij de Amerikaanse tenor James McCray. Vervolgens maakte hij als Alfio in Cavaleria Rusticana zijn bariton debuut. Verder werd hij een aantal jaren gecoached door de bas-bariton Henk Smit.

Hij werkte met verschillende vooraanstaande dirigenten zoals H.Haengen,G.Jenkins, A.Lombard, Yuri Simanov, Hans Vonk, E. de Waard en Vladimir Spivakov.

Hoogtepunten van zijn laatste concert engagementen in het Amsterdams Concertgebouw zijn o.a. Die Theresien Messe en Die Schöpfung (Haydn) ( Radio Kamer Orkest o.l.v Frans Brüggen),Symfonie no.9 van Beethovens ( o.l.v.Claus Peter Flor)Janacheck`s Osud (Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Edo de Waart) Verder zong Nanco de titelrollen in ,,outdoor-concerten“in Amsterdam van Verdi`s Nabucco en MacBeth.

In het buitenland was hij te horen in Italie in Shostakovitschs Symfonie no.14(Padova Symfonie Orkest o.l.v. Hans Vonk), en op de Kanarische Eilanden in het zelfde werk (Las Palmas Symfonie Orkest o.l.v. Viktor Libermann), in Spanje in Mozarts Requiem (Moscow Virtuosi o.l.v. Vladimir Spivakov), in Turkeie in Beethovens Negende Symfonie en het Requiem van Mozart(Bilkents Symfonie Orkest Ankara o.l.v. C.A.Rickenbacher) en in Frankrijk de titelrol in Schumanns ,,Szenen zu Goethes Faust“ (Orchestre National de Lille o.l.v.C.A. Rickenbacher)
In het ,,Große Festspielhaus“in Salzburg en in de Philharmonie München viel Nanco te beluisteren als Alberich met de Münchner Sinfoniker o.l.v. H. Förster in Loriots ,,Ring an einem Abend“. In Noorwegen werkte Nanco mee aan een scenische uitvoering van Carmen (Bizet) als Escamillo.

Vanaf `96 was hij aan het Meininger Staats Theater geengageerd ,waar hij o.a. de volgende rollen voor zijn rekening nam: Scarpia(Tosca), Holländer(Holländer), Don Giovanni(DonGiovanni),Rigoletto(Rigoletto), Alfio(Cavalleria Rusticana), Tonio(Pagliacci), Don Alfonso(Cosi fan tutte), Boris(Lady Macbeth von Mzensk), Peter(Hänsel und Gretel), Der Grafen von Westmoreland(Sly), en Alberich(Rheingold, Siegfried en Götterdämmerung) als Germont in Traviata en als Balstrode in Peter Grimes in een regie van Christine Mielitz.

De laatste jaren was Nanco vast verbonden aan de Komische Oper te Berlijn waar hij o.a. Balstrode (Peter Grimes) , Leander (Liefde voor de drie sinaasappelen) en Mr. Gedge (Albert Herring) zong.
Momenteel is hij als freelance opera en concertzanger werkzaam.