Over Niklaus Kost

De Zwitserse Bariton Niklaus Kost is 1981 in Zürich geboren. Hij studeerde op het Conservatorium van Amsterdam bij Valerie Guillorit waar hij in 2007 zijn Bachelordiploma met onderscheiding behaalde. In het seizoen 07/08 maakte hij deel uit van zowel De Nieuwe Opera Academie als ook van het Resident Artist Programme (RAP) van de Nationale Reisopera. Tevens volgde hij de International Masterliedclass o.l.v. Udo Reinemann om zich vervolgens ook in zijn Masterstudie verder in het Liedrepertoire en de interpretatie van het hedendaagse repertoire te verdiepen.

Zijn Oratoriumrepertoire reikt van de Christuspartijen in de passies van Bach over Mozart, Brahms, Fauré, Bruckner, Puccini en Duruflé tot aan hedendaagse Oratoria. Als Liedzanger was hij op Festivals in Rusland, Italië en Zwitserland te horen.

Hij volgde masterclasses bij Rudolf Jansen, Roger Vignoles, Françoise Pollet, Konrad Richter, Julius Drake, Lynn Dawson en José van Dam. Tegenwoordig wordt hij gecoacht door Margreet Honig. Niklaus Kost ontving in 2007 de Zwitserse “Studienpreis Gesang des Migros-Kulturprozents”.

In de afgelopen jaren vertolkte hij de rollen van Theseus in Britten’s „Midsummernight’s Dream”, Antonio in “Le Nozze di Figaro”, Escamillo in “La tragédie de Carmen”, Marquis de la Force in “Les Dialogues des Carmélites”, Agamemnon in Glucks “Iphigénie en Aulide”, Métayer in Honeggers “Les aventures du Roi Pausole”, het Monster in de “Heksen van Venetië” van Philip Glass en Ogro in Montsalvatges “El Gato con Botas”. Hij werkte samen met Dirigenten als Ed Spanjaard, Jan-Willem de Vriend, Hartmut Haenchen, Henrik Schaefer en Gijs Leenaars. Dit seizoen is hij onder meer te zien in de rol van “Forelle Stanley” in de gelijknamige opera van de Zwitserse componist Daniel Fueter.