Pablo Gregorian

Contact opnemen

Over Pablo Gregorian

De Armeens-Nederlandse tenor Pablo Gregorian is zowel solist als ensemblezanger en heeft een breed repertoire in zowel oratorium, opera als lied. Na het behalen van zijn masterdiploma’s in Theoretische Natuurkunde en Geofysica aan de Universiteit Utrecht, studeerde hij zang aan de Oude Muziekafdeling van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Op dit moment rondt hij de masteropleiding zang af op CODARTS te Rotterdam bij Marcel Reijans.
Als solist zong Pablo Gregorian onder andere met het Apollo Ensemble, met leden van het Koninklijk Concertgebouworkest en in een aantal volledig geënsceneerde barokopera’s onder leiding van Michael Chance. Als liedzanger was hij te horen op het Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog. Ook vormt hij een duo met (forte)pianiste, klaveciniste en barokharpiste Henriëtte Wirth. Hiernaast is hij als ensemblezanger verbonden aan de Nederlandse Bachvereniging.
Volgend seizoen is Pablo Gregorian te horen als Alessandro in een semi-concertante uitvoering van Mozart’s opera Il rè pastore door Domestica Rotterdam. Daarnaast zingt hij in The Apocalyps: the opera that Bach never wrote, een samenwerking van OPERA2DAY en de Nederlandse Bachvereniging. Met pianiste Henriëtte Wirth staan uitvoeringen van die Schöne Müllerin van Schubert op het programma. Ook soleert hij bij het Apollo Ensemble in het oratorium Esther van Händel en zingt hij als ensemblelid bij de Nederlandse Bachvereniging in de zaterdagmatinee van het Concertgebouw met Graun’s der Tod Jesu.