Over Seil Kim

“nobel, warm en meesterlijk gecontroleerde stem” – Der Landbote, Switzerland

“intelligent zingende tenor”- Brabants Dagblad, Netherlands,

“absolute heldere dictie, grote muzikaliteit, kortom een kwaliteitsstem”, KS Thomas Quasthoff

Door de Arts Council Korea werd hij een leidend koreaans artiest genoemd. Tenor Seil Kim heeft een zeer breed repertoire opgebouwd zowel op gebied van opera, als concert en oratorium, maar ook het liedrepertoire reikt van barok tot modern, waarin hij niet beperkt wordt door periode, genre of taal. Hij trad vaak op in Europa, Azie, zoals onder andere in het Concertgebouw Amsterdam, Festspielhaus in Baden-Baden, Musikverein in Wenen, Staatsoper in Berlijn, Tonhalle in Zürich, Händelfestival in Luzern, en Seoul Arts Center.

Seil Kim won diverse prijzen. Zo was hij winnaar van het Internationaal Schubert Concours in Osaka, hij won de tweede prijs bij het Maria Callas Concours in Athene, de derde prijs bij de competitie bij Thomas Quasthoff voor “Das Lied” in Berlijn. Verder won hij tweemaal de Zwitserse Migros Prize en ook tweemaal de Kiefer Hablitzel Price in Zwitserland. Bovendien ontving hij de Best Vocal Prize bij het Verbier Festival en de eerste prijs bij de Kiwanis Lied Duo Competition.

In 2010 ontving hij de prijs van de Vrienden van het Lied bij het Internationaal Vocalisten Concours in Den Bosch.

Seil’s docenten waren o.a. Nicolai Gedda, Franco Corelli, Eric Tappy en Scot Weir.

Geboren in Seoul ontving hij het diploma van het Conservatorium die Santa Cecilia in Rome en een concertdiploma van het Conservatoire de Musique in Geneve. Vervolgens behaalde hij aan de Zurcher University of the Arts het solistendiploma als “Musiker”. Gedurende het seizoen 2007 – 2008 vervolgde Seil Kim zijn carrière als lid van de Nederlandse Opera Studio en werd hij zeer gewaardeerd bij het Ravinia Festival in the USA.

Onlangs gaf hij een succesvol liedrecital in Nederland en België, begeleid door pianist Rudolf Jansen.