koxvocaal

Fenna Ograjensek

Contact opnemen

Over Fenna Ograjensek

Fenna Ograjensek, sopraan, studeerde eerst klassieke zang en opera aan het Maastrichts’ Conservatorium bij Yvonne Schiffelers en vervolgde haar studie aan The Juilliard School in New York bij Edith Bers waar ze haar graduate diploma behaalde. Momenteel wordt Fenna gecoacht door Gemma Visser.

Tijdens haar studie volgde Fenna masterclasses bij Leontyn Price, Rudolf Piernay, Malcom Martineau, Thomas Hampson en Marilyn Horne.
Fenna was twee jaar verbonden aan de Florida Grand Opera in Miami waar zij als Young Artist verschillende rollen vertolkte. Tegenwoordig werkt zij als freelance zangeres. Zo werkte zij samen met Opera Zuid, Central City Opera, Opera Omaha, New Jersey Opera Theater, Zomeropera Alden Biesen, Holland Opera, Opera Spanga en het Théâtre du Capitole in Toulouse.

Naast opera zingt Fenna vele concerten. Haar repertoire omvat vele grote werken zoals het Requiem van Verdi, de 9e Symfonie van Beethoven, 2e Symphonie van Mahler en onlangs was zij te horen in een overvolle Berliner Dom in het Requiem van Dvorak. Haar debuut in Carnegie Hall, New York als solist in het requiem van Mozart was zeker ook een hoogtepunt.

Verder zong zij een aantal keren voor Aldeburgh Music, gaf recitals in Alice Tully Hall in New York, was deelnemer aan het beroemde Marlboro Music Festival in Vermont en is een veelgevraagde solist van het ORSO Symphony Orchestra..

Fenna heeft samengewerkt met dirigenten als Laurence Cummings, Ed Spanjaard, Masaaki Suzuki, Bernhard Kontarsky, Steward Robertson, Jan Stulen, Robert Hollingworth, Steuart Bedford, Steven Mosteller, John Moriarty, David Jackson en vele anderen.

In 2012 was zij bij Opera Zuid als 1e Dame in Mozart’s Die Zauberflöte te horen. Daarnaast was Fenna te horen zijn bij Collectivum Musonia op het Grachtenfestival te Amsterdam in ‘Puccini Passionel’, waarin dagelijkse dialogen uit het leven van twee zangers verweven raken met de gebeurtenissen uit de passievolle opera’s van Puccini.
Voorjaar 2013 zong Fenna één van de hoofdrollen (Nedda) in ‘I Pagliacci’ o.l.v. Per-Otto Johansson bij Opera Zuid.