Maike Bollow

Maike Bollow, een multitalent, is een Duitse actrice met een schat aan ervaring………………………………….

 

Maike Bollow, volgde haar opleiding van 1987 tot 1991 aan de Hochschule für Musik, Theater und Medien in Hannover en voltooide haar opleiding als Diplom-Staatsschauspielerin. Van 1991 tot 1999 was zij vast ensemble-lid aan het Staatstheater in Hannover. Vervolgens was zij onder andere op het podium te zien in Hamburg, Düsseldorf, München en Frankfurt in de meest verscheidene hoofdrollen. In 1996 werd zij voor televisie ontdekt. Zij vertolkte onder andere één van de hoofdrollen in de serie “Freunden fürs Leben”, welke serie wekelijks bij ZDF werd uitgezonden. Sindsdien heeft zij geacteerd in talrijke tv-producties en bioscoopfilms, zoals bijvoorbeeld bij Soko München, Bergretter en andere. In 2013  /2014 was zij de hoofdfiguur in het 10e  hoofdstuk  van de ARD Serie “Rote Rosen”. Dit 10e hoofdstuk staat nog steeds bovenaan wat de kijkcijfers betreft. Maike speelde de vrouwelijke hoofdrol, de Deense modeontwerpster Tine Hedelund.

Een van haar belangrijkste filmrollen was de rol van de moeder in de bioscoopfilm “Heute bin ich Blond”, een film naar het boek “het meisje met de 9 pruiken” van de Nederlandse schrijfster Sophie van der Stap. Regie: Marc Rothemund.

Tegenwoordig speelt Maike Bollow met regelmaat mee in de ARD-serie “In aller Freundschaft- Die jungen Ärzte” als moeder van één van de artsen.

Naast haar acteerwerkzaamheden geeft zij op uitnodiging lezingen, boekbesprekingen, presenteert zij bij festivals, neemt zitting in jury’s m.b.t. haar vakgebied, en vervult gastdocentschappen bij theaterscholen.

Maike Bollow is getrouwd en woont in Hamburg. Zij heeft een eigen winkel in Lüneburg “Freu Dich”, waarmee zij de “Lüneburger Kindertafel” ondersteunt.

Lees meer