Over Frank Hermans

Frank Hermans weet met zijn warme baritonstem bruggen te bouwen. Zingen verhalen vertellen, de tekst tot leven brengen, mensen via de muziek voor de muziek winnen, dat is Franks doel.
Zelfs als mensen de taal van een lied of libretto niet verstaan, weet hij de essentie via zijn stem en expressie over te brengen op zijn toehoorders.

Zijn liefde voor zingen ontsprong in het World Youth Choir, waarmee hij tussen 1993 en 2001 de wereld bereisde. Op jonge leeftijd begon hij met zingen bij Hortus Musicus Religiosus in Bergen op Zoom, onder bezielende leiding van Hans Smout. Later studeerde hij zang en kerkelijk koorleider aan de Fontys Hogescholen in Tilburg. Sindsdien zoekt hij nog regelmatig coaching bij Paula de Wit, Peter Harrison en Meinard Kraak.
Frank zong als koorzanger bij het Gewandhaus Kammer Chor in Leipzig en Ensemble Lyrique. Met regelmaat zingt hij bij de Nederlandse Bach Vereniging en in 2010 maakte hij zijn debuut als Christus in de Matthäus-Passion van Bach in Brugge en Kortrijk en zong hij de Kindertotenlieder van Mahler in Grenoble, Lyon en Parijs. Sindsdien wordt hij regelmatig gevraagd voor Bachcantates en oratoria.
Ook verzorgt hij graag liedrecitals.

Naast zijn podiumwerk is Frank actief op Factorium in Tilburg waar hij zanglessen verzorgt en koren coacht. Ook heeft Frank een privépraktijk en is hij regelmatig in Zuid-Amerika waar hij concerteert en masterclasses geeft.
Met Frans van Tuijl bracht hij twee CD’s uit met liedrepertoire en in 2012 verscheen zijn nieuwste CD met Lies Colman: ‘C’est l’extase langoureuse…’