Over Lisette Bolle

De Nederlandse sopraan Lisette Bolle volgde haar zangopleiding aan het Utrechts Conservatorium.
Lisette ontving de ‘Cristina Deutekom prijs’ op het Cristina Deutekom concours, was laureaat op de Vocalisten Presentatie en ontving de ‘Vriendenprijs’ van de Vereniging Vrienden Nationale Reisopera voor haar vertolking van Konstanze in Die Entführung aus dem Serail.

Als soliste zong Lisette werken als Matthäus- en Johannes Passion, Mozart’s Krönungsmesse en mis in c, het Gloria van Poulenc, Orff’s Carmina Burana en Händel’s Messiah beide met het Magogo Kamerorkest o.l.v. Arjan Tien, La Petite Messe Solennelle met Bachkoor Holland o.l.v. Gijs Leenaars, Ein Deutsches Requiem, Paulus van Mendelssohn met Le Concert D’ Anvers o.l.v. Bart Van Reyn (tevens Radio 4 avondconcert uitzending) Verdi’s Messa da Requiem en Mahler’s Rückertlieder, die Schöpfung Haydn, A Child of Our Time Tippett, Les Noces Stravinsky en The Bells van Rachmaninov o.l.v. Boudewijn Jansen en Mahler II met het Stavanger Symphony Orchestra o.l.v. Christian Vasquez.

Lisette zong operarollen zoals Fiordiligi o.l.v. Jan Willem de Vriend, high-lights uit La Rondine in o.a. Erfurt, Salzburg, Hanna Glawari in Lehár’s Die Lustige Witwe en Alice Ford in Verdi’s Falstaff in Teatro Regio di Parma, in Milaan en op het Operafestival van Barga in Italië. Ook zong zij de rol van Michaëla (Carmen) o.l.v. Kenneth Montgomery, Violetta in Verdi’s La Traviata o.l.v. Arjan Tien in de Vereeniging te Nijmegen, Gilda (Rigoletto) bij Opera Baltycka in Gdansk, de Kurfürstin in de operette Der Vogelhändler (Zeller) o.l.v. Bernard Steiner bij de opera van Krakau en in Nederland en België en Konstanze in Mozart’s Die Entführung aus dem Serail bij de Nationale Reisopera (RAP).

Lisette zong met succes Rosalinde von Eisenstein (Fledermaus) in een productie van het
Noord Nederlands Orkest o.l.v. Balázs Kócsar / regie van Elsina Jansen.
Met het orkest Filharmonia Arthura Rubinsteina zong Lisette Bolle o.l.v. Massimiliano Caldi de Carmina Burana te Lódz (Polen) en in de NTR ZaterdagMatinee de rol van Sklave in de opera Salomé (Strauss) met Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Edo de Waart. Lisette zong zij in de Matinee de rol van Vrouw en Vrouw op het strand in de wereldpremiere van Peter-Jan Wagemans’ opera Andreas Weent met de Radio Kamerfilharmonie o.l.v. Michael Schønwandt.

Bij de Nederlandse Opera maakte Lisette haar debuut als 5de Magd in Elektra met het Nederlands Philharmonisch Orkest o.l.v. Marc Albrecht / regie: Willy Decker (tevens CD-opname).
Vervolgens werd zij daar nog uitgenodigd voor Una Voce dal Cielo met het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Yannick Nézet-Séguin, als 1. Knappe en 1.1. Blumenmädchen in Parsifal met het Koninklijk Concertgebouworkest o.l.v. Iván Fischer / regie: Pierre Audi en onlangs voor Woglinde in Das Rheingold met het Nederlands Philharmonisch Orkest o.l.v. Hartmut Haenchen / regie: Pierre Audi.

Recent zong Lisette Woglinde in das Rheingold in het Gran Teatre del Liceu Barcelona o.l.v.
Josep Pons / regie: Robert Carsen, Donna Anna met Le Concert D’ Anvers o.l.v. Bart van Reyn / regie: Korneel Hamers oa in deSingel Antwerpen en Najade in Ariadne auf Naxos o.l.v.
Wolfram-Maria Märtig in het Aalto-Musiktheater te Essen.
Toekomstige engagementen zijn o.a. Helmwige Walküre in het Aalto-Musiktheater te Essen,
La Petite Messe Solennelle en De Kokkin in De Nachtegaal Stravinsky met het
Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Charles Dutoit voor de NTRZaterdagMatinee.