Maartje Rammeloo

Contact opnemen

Over Maartje Rammeloo

De veelzijdige Nederlandse sopraan Maartje Rammeloo heeft de afgelopen jaren vele opera rollen mogen vertolken in operahuizen in binnen- en buitenland.

Ze zong veelvuldig als solist bij de Nationale Opera in Amsterdam, bij het Aalto Theater Essen en bij o.a. Göteborg Operan (Zweden), De Nederlandse Reisopera en Festival Aix-en-Provence. Hierbij zong ze rollen als Marzelline (Fidelio), Pamina (Die Zauberflöte), Musetta (La Bohème) Cunegonde (Candide), Lucy (The Telephone, Menotti), Adina (l’Elisir d’Amore) en La Comtesse Adèle (Le Comte Ory, Rossini).

Door de jaren heen heeft Maartje successen geboekt tijdens (inter)nationale competities. Ze was o.a. finalist en prijswinnaar tijdens het IVC te Den Bosch, de Hans Gabor Belvedère Competition, het Montserrat Caballé Concours in Zaragoza, als ook de Wilhelm Stenhammer Competitie in Zweden.

Naast de opera engagementen is Maartje ook op het concertpodium een veelgevraagd soliste en zong ze met o.a. het Radio Filharmonisch Orkest, Nederlands Philharmonisch Orkest en Cappriccio Stravagante waarbij ze werkte met dirigenten als Markus Stenz, Skip Sempé, Marc Albrecht, Tomáš Netopil, Anthony Hermus en James Gaffigan.

Maartje studeerde aan het Fontys Conservatorium te Tilburg en werd gecoacht door o.a. de vermaarde zangeres Jard van Nes. Ze behaalde cum laude haar masterdiploma, met als specialisatie Operette en Klassiek Muziektheater. Ze volgde masterclasses bij o.a. Montserrat Caballé, Edith Wiens en Elly Ameling.

Afgelopen seizoen maakte Maartje o.a. furore in de veeleisende hoofdrol van Kurt Weill’s Lady in the Dark bij Opera Zuid, als Liz Henson in de wereldpremière van de opera Dogville in Essen en als 1e Dame in Mozarts Zauberflöte, de nieuwe grote productie van de Theateralliantie. Dit seizoen zal ze onder andere in de huid kruipen van Violetta Valéry tijdens twee verschillende producties van Verdi’s La Traviata.