koxvocaal

Maartje Rammeloo

Contact opnemen

Over Maartje Rammeloo

Dit seizoen maakt sopraan Maartje Rammeloo haar debuut in Duitsland als Pamina in een productie van Die Zauberflöte bij het gerenommeerde operahuis in het Duitse Essen en zingt ze de rol van Lucy in The Telephone (Menotti) bij het Zweedse operahuis in Göteborg. Aan het eind van het seizoen zal ze terugkeren in Essen om de rol van Marzelline (Fidelio, Beethoven) voor haar rekening te nemen. Andere toekomstige engagementen zijn de jubileumvoorstelling “Be with me now” van het ENOA (European Network of Opera Academies) die in alle deelnemende operahuizen gespeeld gaat worden waaronder Aix-en-Provence, München, Lissabon en Warschau en daarnaast de eerste sopraan in l’Europe Galante (Campra) uitgevoerd met Capriccio Stravagante onder leiding van Skip Sempé.

Afgelopen jaar vertolkte Maartje de rol van Micaëla (Carmen, Bizet) en Cunegonde in een pocketversie van Candide bij de Nederlandse Reisopera en was ze understudy van de titelrol in Lucia di Lammermoor bij De Nationale Opera waarbij ze werkte met dirigent Carlo Rizzi en regisseuse Monique Wagemakers.

Door de jaren heen heeft Maartje veel successen geboekt tijdens (inter)nationale competities. In 2008 ontving ze de Staetshuys Fonds Prijs aan het Internationaal Vocalisten Concours te Den Bosch, In 2011 behaalde ze de Jo Bollenkampprijs (juryprijs) tijdens het Erna Spoorenberg concours. Afgelopen jaar nog was Maartje prijswinnaar tijdens het bekende Hans Gabor Belvedère Competition en stond ze in de finale van het Montserrat Caballé Concours in Zaragoza en de Wilhelm Stenhammer Competitie in Zweden .

Recentelijk speelde Maartje o.a. de rol van Sharon in het toneelstuk ‘Masterclass’ (T. McNally) over de legendarische Maria Callas en maakte zij haar debuut bij De Nederlandse Opera in de rol van Prêtresse in Iphigénie en Tauride (Gluck), waar ze werkte met regisseur Pierre Audi en dirigent Marc Minkowski met zijn Musiciens du Louvre.

Ze maakte deel uit van diverse nieuwe operaproducties waaronder, The Tsar, his wife, her lover and his head, een opera van Monique Krüs over tsaar Peter de Grote die speelde op o.a. het Peter de Grote Festival en het Grachtenfestival.

Als een zeer veelzijdige sopraan, reikt het repertoire van Maartje Rammeloo van de titelrol in Alcina (Händel) tot Adina (l’Elisir d’Amore, Donizetti) en van de drie dames in Les Contes d’Hoffmann (Offenbach) tot Saffi (Der Zigeunerbaron, J. Strauss).

Naast deze opera engagementen is Maartje op het concertpodium veelgevraagd solist in grote oratoria, missen en cantates als Messiah (Händel), Mattheus Passion (Bach), Davidde Penitente (Mozart) en Ein Deutsches Requiem (Brahms). Hierbij werkte ze met dirigenten als Jac van Steen, Anthony Hermus en Wouter Padberg.

Maartje studeerde zowel Klassiek zang als Muziektheater aan het Fontys Conservatorium te Tilburg. Aan ditzelfde instituut behaalde ze, cum laude, haar masterdiploma met als specialisatie Operette en Klassiek Muziektheater. Ze volgde masterclasses bij o.a. Montserrat Caballé, Raoul Gimenez, Elly Ameling, Bernarda Fink en aan het Mozarteum te Salzburg bij Edith Wiens.

5 jaar lang werd Maartje gecoacht door de vermaarde mezzo-sopraan Jard van Nes en momenteel werkt ze met de Amerikaanse coaches Ira Siff en Peter Nilsson.