Over Rob Meijers

De Nederlandse countertenor Rob Meijers begon op 7-jarige leeftijd als jongenssopraan in het Jeugdkoor Cantarella o.l.v. Harrie Spronken. Hij is aanvankelijk als bariton begonnen bij Frans Kokkelmans en sloot zijn studie succesvol af met het Bachelor-diploma voor docerend en uitvoerend musicus aan het conservatorium te Maastricht (2001). In de voortgezette opleiding Solozang/Opera studeerde hij verder bij Mya Besselink. Onder haar leiding specialiseerde hij zich als countertenor. Hij slaagde met onderscheiding voor de Masters Solozang en werd door een gerenommeerde jury verkozen tot winnaar van de Music Award Maastricht 2005 ( Rotary Maastricht). In hetzelfde jaar sloot hij zijn studie opera cum laude af. In april 2006 maakte Rob zijn operadebuut als Halimacus in de opera Croesus van R.Keiser (Hessisches Staatstheater Wiesbaden.).

Rob is de afgelopen jaren vocaal gecoacht door Michael Chance en Gemma Visser. Verder volgde hij  masterclasses bij o.a. Andreas Scholl, Jos van Veldhoven, Ton Koopman en Barbara Schlick. Ook nam hij deel aan de ‘Summerschool’ van de Britten Pears Acadamy te Engeland en behoorde hij in 2008 op het Internationaal Vocalisten Concours ( IVC ) te ’s-Hertogenbosch tot de laureaten van de wedstrijd.

Als solist is Rob regelmatig te horen in de belangrijkste oratoria van componisten als Pergolesi, Bach, Händel en andere grootmeesters uit de Barokperiode. Hij betrad diverse grote podia in binnen en buitenland. Zo concerteerde hij met veel succes in het Concertgebouw te Amsterdam en zong hij de Carmina Burana van Orff in de Municipal House-Smetana Hall te Praag. Daarnaast geeft hij door het hele land concerten met de ensembles Castradivi en Vocal Chord. Voor ‘Globe Records’ verleende hij zijn solistische medewerking aan de bijzondere cd-opname van het Stabat Mater van Pergolesi op teksten van W.Wilmink. Naast de Oude Muziek heeft hij een grote passie ontwikkeld voor de hedendaagse, experimentele compositie. Reeds verschillende componisten heeft Rob met zijn stemgeluid weten te inspireren om werken speciaal voor zijn stem te schrijven.

Rob heeft samengewerkt met dirigenten als Masaaki Suzuki, Ed Spanjaard, Jan Stulen, Enrico Delamboye, Riehle Friedemann en Roberto Benzi.

Naast zijn carrière als countertenor, sloot Rob in 2012 zijn studie koordirectie zeer succesvol af aan het conservatoriom te Maastricht. Hij is sinds die tijd dirigent van meerdere koren, waaronder het Toonkunstkoor Maastricht. Zo dirigeerde hij o.a  het ‘Requiem’ van G. Fauré, de ‘Petite Messe Sollenelle’ van G. Rossini en ‘Die Schöpfung’ van J. Haydn. Als docent zang is Rob verbonden aan SCHUNCK* Muziek en Dans te Heerlen en is hij een veelgevraagd stemcoach bij diverse koren en ensembles.

Rob wordt momenteel vocaal gecoacht door de countertenor Maarten Engeltjes.