Over Yvonne Kok

Yvonne Kok voltooide in 2010 haar studie aan het Conservatorium van Amsterdam en wordt sinds 2012 regelmatig gecoacht door Ira Siff.

Daarnaast volgde Yvonne lessen en masterclasses bij onder andere Jard van Nes, Bernarda Fink, Nelly Miricioiu, Margreet Honig, William Matteuzzi, Emma Kirkby, David Wilson-Johnsson, Udo Reinemann, Geert Smits, Claron McFadden, Pierre Mak en Maarten Koningsberger.

Als soliste verleende Yvonne medewerking aan uitvoeringen van diverse oratoria en cantates in binnen- en buitenland, zoals de Matthäus Passion, Johannes Passion, en de Hohe Messe van Bach, de Krönungsmesse en het Requiem van Mozart, Rossini’s Petite Messe Solennelle, het Gloria en Magnificat van Vivaldi, de 9e symfonie van Beethoven, het Requiem van Duruflé, het Stabat Mater van Pergolesi en diverse Bachcantates. Hierbij werkte zij o.a. samen met Het Gelders Orkest, Sinfonia Rotterdam en the State Philharmonic Orchestra of Sibiu (Roemenie). In januari 2010 zong zij als gast bij “Dutch National Opera Academy” de rol van Mrs. Herring in Britten’s Albert Herring. Daarnaast zong zij meerdere malen tijdens het festival Opera aan Zee, waaronder de rol van Bastien in Mozart’s Bastien und Bastienne (2009), de rol van Ruggiero in scenes uit Alcina van Händel (2010) en de rol van Olga in scenes uit Onegin van Tchaikovsky (2011). In april 2012 vertolkte zij binnen de RAP  van de Nederlandse Reisopera de rol van Marcellina in een bewerkte versie van Mozart’s Le Nozze di Figaro.

Ook het lied heeft Yvonnes grote belangstelling. Met Frans van Ruth voert zij regelmatig liederen uit van Nederlandse componisten, onder wie Diepenbrock, Piet Ketting, Matthijs Vermeulen en Leander Schlegel. Yvonne gaf recitals in onder andere de kleine zaal van het Concertgebouw, de grote zaal van het Muziekgebouw aan ’t IJ (voorprogramma serie Grote Zangers), concertzaal de Harmonie in Leeuwarden en op het Peter de Grote Festival. In de zomer van 2009 werkte zij aan het Franz-Schubert-Institut in Baden bei Wien met gerenommeerde specialisten op het gebied van lied en liedbegeleiding, zoals Robert Holl, Rudolf Jansen, Julius Drake, Edith Wiens, Walter Moore, Wolfram Rieger en Helmut Deutsch.

Yvonne maakt als freelancer deel uit van het koor van de Nationale Opera. Daarnaast maakt zij deel uit van het ensemble Animoso waarmee zij op dit moment met een theatrale familievoorstelling door het land optreedt.